Στερεά: Εξασφαλίστηκε το δάνειο για το δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου

0

Άναψε το πράσινο φως χρηματοδότησης των έργων Φυσικού Αερίου στη Στερεά και  άλλες δύο Περιφέρειες ,με την υπογραφή δανειακής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΔΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

 

Υπεγράφη σήμερα, παρουσία του Υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, η δανειακή σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 48 εκατ ευρώ, για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε τρεις Περιφέρειες της χώρας.

«Η ΕΤΕπ είναι πολύτιμος στρατηγικός εταίρος και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία. Στάθηκε δίπλα μας, από το 2015, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Η σύμβαση αφορά στη χρηματοδότηση έργων για την ανάπτυξη δικτύων σε 16 συνολικά πόλεις στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.Λαμία,Θήβα,Χαλκίδα,Λιβαδειά και Καρπενήσι περιμένουν αυτό το πράσινο φως εξασφάλισης ενός μέρους της χρηματοδότησης,αφού ένα μεγάλο ποσό θα μπει από το ταμείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.Ήδη από το περασμένο Φθινόπωρο ενεργοποιήθηκε το υφιστάμενο δίκτυο σε Λαμία και Χαλκίδα.

Η ΔΕΔΑ επισημαίνει ότι η ενεργοποίηση αυτών των δικτύων πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική υποστήριξη της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΠΑ. Στις δύο πόλεις πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ημερίδες με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη, των δημάρχων Ν. Σταυρογιάννη και Χ. Παγώνη   αντίστοιχα και στελεχών της ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για θέματα της λειτουργίας και της κατασκευής των Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου, της υποβολής αιτημάτων σύνδεσης και του Προγράμματος Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει η εταιρεία για την περαιτέρω ανάπτυξη των Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου στον αστικό ιστό των πόλεων της Λαμίας και της Χαλκίδας .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here