Μεγάλος σεισμός 5,1-5,3 ρίχτερ στην Αθήνα- Τρόμος και ένταση κατα την δόνηση

0

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική: Πέντε χιλιόμετρα το εστιακό βάθος,  Έως και 15 δευτερόλεπτα η διάρκεια – Αρκετοί μετασεισμοί, 3,6 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος – Βορειοδυτικά της Αθήνας μεταξύ Μαγούλας και Μάνδρας το επίκεντρο – Αισθητός στη μισή Ελλάδα ο ισχυρός σεισμός

 

Αυτήν τη στιγμή παρατηρούνται προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περιοχές του λεκανοπεδίου υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης.

Τα κινητά τηλέφωνα, όσο και τα σταθερά, είναι «νεκρά» με την επικοινωνία να γίνεται μέσω ίντερνετ και των social media.

Την ίδια ώρα, αρκετές περιοχές στο κέντρο, ανάμεσά τους το Μεταξουργείο, δεν έχουν ρεύμα ενώ υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5 χλμ. με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο να κάνει λόγο για εστιακό βάθος 3χλμ. και μέγεθος 5,3 Ρίχτερ.

Η διάρκεια του σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού βάθους ήταν περίπου 15 δευτερόλεπτα

ο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι στον χώρο της Δυτικής Αττικής περιπολούν ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή ενώ δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Εικόνες :

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here