Πως η Αστυνομία ξεσκέπασε τους μαϊμού υπαλλήλους της ΔΕΗ

0

Δύο νέοι 27 και 31 χρόνων είναι οι δράστες της εξαπάτησης 74χρονης στην Δαύλεια Βοιωτίας τον περασμένο Φεβρουάριο όταν και με την πρόφαση της αποκατάστασης βλάβης στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού της έπεισαν την ηλικιωμένη να βγάλει χρήματα και χρυσαφικά από το σημείο που τα φύλαγε και να τα φέρει έξω από το σπίτι μέσα σε ένα σεντόνι για να μην καταστραφούν. Φυσικά το σεντόνι έκανε φτερά μαζί με το περιεχόμενό του .

Το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατάφερε  να εξιχνιάσει την υπόθεση της εξαπάτησης και την Μ Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε η εξέλιξη αυτή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, η οποία διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Δαύλεια Βοιωτίας.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 31 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη απάτης, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα πρωινές ώρες της 07-02-2019, οι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν την οικία 74χρονης ημεδαπής και ένας εξ αυτών, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ, εισήλθε στο σπίτι της.

Με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, έπεισε την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα σε ένα σεντόνι, προκειμένου, λόγω εργασιών που θα εκτελούσε, να τα διαφυλάξει από ενδεχόμενη καταστροφή. Ακολούθως απέσπασε αυτά και διέφυγε με τον συνεργό του, ο οποίος τον ανέμενε στο προαναφερόμενο όχημα.

Οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παρόμοια αδικήματα.

Το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ως μέσο διευκόλυνσης για την διάπραξη της απάτης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους στη τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here