Πως έγινε η εξάρθρωση της οργάνωσης με τις 3 φυτείες. Θα κέρδιζαν 1 εκατ. ευρώ(φωτο και video)

1

 

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση με έργο την καλλιέργεια και την διακίνηση ινδικής κάνναβης εξαρθρώθηκε από την αστυνομία Φθιώτιδα και Φωκίδας.

Η ασφάλεια  Λαμίας με την συνδρομή  των τμημάτων Λοκρών , Στυλίδας , Άμφισσας και  το αστυνομικό τμήμα Λαμίας  μετά από παρακολούθηση  4 μηνών  κατάφερε να εντοπίσει τις δύο φυτείες  σε δύσβατη περιοχή της Φωκίδας.

Συνελήφθησαν έξι μέλη μαζί  και ο αρχηγός της οργάνωσης και έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα 4.

Συνολικά  εκριζώθηκαν 200 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης  τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα οδηγούσαν σε 210 κιλά  για εμπορία τα οποία θα επέφεραν κέρδος ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με  την έρευνα   η ίδια εγκληματική οργάνωση  καλλιεργούσε  και την φυτεία που είχε ανακαλυφθεί στην Καρυά Καμμένων Βούρλων τον προηγούμενο μήνα με 700 δενρύλλια ινδικής κάνναβης.

Η οργάνωση  είχε συγκεκριμένη φρασεολογία  και κώδικες επικοινωνίας  ενώ σε έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια  που διατηρούσαν τα μέλη της οργάνωσης  βρέθηκαν κυνηγετικά όπλα , πολεμικό τουφέκι  ζυγαριές αλλά και χρηματικό ποσό  από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με με τον υπέυθυνο  τύπου  της αστυνομίας Σταύρο Κουτουλογένη οι δύο φυτείες  στις περιοχές Αθανάσιος Διάκος και Πανουργιάς Φωκίδας δεν ήταν  περιφραγμένες  και συνολικά  εκριζώθηκαν 208 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης .

Η αποδόμηση  της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας επιχείρησης , σημείωσε ενώ συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 43, 39 και 26 ετών  και τρεις έλληνες  ηλικίας 62, 55 και 46 ετών.

Αναζητούνται  τρεις αλλοδαποί  42 , 36 και 39 ετών και ένας Έλληνας  35ετών .

 

Ο νέος γενικός περιφερειακός διευθυντής αστυνομίας Στερεάς Γιώργος Κανέλλος  κατά την παρουσίαση  τόνισε  τις προσπάθειες και τις πολύμηνες  έρευνες  αλλά και την συστηματική παρακολούθηση των  αστυνομικών αρχών που συνεργάστηκαν επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία οργάνωση  η οποία είχε ιεραρχία  διακριτούς  ρόλους  και είχαν ως στόχο  την καλλιέργεια , την συγκομιδή  και την εμπορία . Υποσχέθηκε δε  την εντατικοποίηση των ερευνών για την πάταξη  όλων των παράνομων ενεργειών σημειώνοντας ότι η εξάρθρωση  οφείλεται στην επιμονή των αστυνομικών αρχών .

 

Αρχηγός ήταν ο 43χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη.  Στην οργάνωση  συμμετείχε και ένας επιχειρηματίας  από το Καινούριο Καμμένων Βούρλων . Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Λαμίας.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here