Πρώτη και στην Φθιώτιδα η Φώφη Γεννηματά!

Ψήφισαν μαζικά και νεοδημοκράτες;

2

Μπορεί να μην εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά αποτελέσματα, η Φώφη Γεννηματά ηγέτης της κεντροαριστεράς όμως έχει σαφές και δυναμικό προβάδισμα έναντι του φερόμενου έως τώρα αντιπάλου της δεύτερης Κυριακής Νίκου Ανδρουλάκη.
Πανελλαδικά στο 33% των ψήφων η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται στο 46,84%. Ποσοστό 27,05% εξασφαλίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Εκτιμάται ότι στην Φθιώτιδα ψήφισαν περίπου 2500-3000 ψηφοφόροι.
Αν αξιολογηθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους θα διαπιστώσει όπως έχουμε αναφέρει και σε προγενέστερη ανάρτηση μας, ότι σημειώνεται μια σημαντική επιστροφή των παλαιών πασόκων που για διάφορους λόγους είχαν μετακινηθεί προς ΣΥΡΙΖΑ,Ποτάμι ακόμη και προς ΝΔ.
Και μόνο τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων είναι προσδιοριστικό ποιοί τελικά πήγαν σήμερα και μάλιστα μαζικα στην κάλπη άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ενώ η συμμετοχή της νέας γενιάς ήταν τραγικά απογοητευτική.
Άνθρωποι σχετικά μεγάλης ηλικίας από το αμιγώς ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ που στάθηκαν απέναντι στο εκσυγχρονιστικό φαινόμενο της σημιτικής περιόδου και της εν συνεχεία συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με αρχιερέα αυτής της σύγκλησης τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Βενιζέλο.
Δείχνει επίσης ότι παρά τον καταιγισμό των διαφημιστικών σποτς και τις φιλικές συνεντεύξεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης απέτυχε δραματικά να πείσει ανθρώπους πέραν του ΠΑΣΟΚ να κινητοποιηθούν και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του προέδρου του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Στην Δυτική Φθιώτιδα από όπου κατάγεται ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βαγγέλη Βενιζέλου φαίνεται ότι τα πρώτα αποτελέσματα έδιναν προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη ,αλλά στη συνέχεια της καταμέτρησης η υπεροχή της Γεννημαά ήταν συντριπτική.
Πανελλαδικά πάντως την δεύτερη θέση «κλειδώνει» ο Νίκος Ανδρουλάκης, που δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του.
Ειδικότερα, με καταμετρημένες 107.741 ψήφους (δηλαδή πάνω από τις μισές καθώς ο συνολικός αριθμός ήταν 210.246), που αντιστοιχούν στα 572 από τα 877 εκλογικά κέντρα, η κ. Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 44,51%, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έρχεται δεύτερος με 26,89%.
Ακολουθεί ο κ. Καμίνης με 12,76%, ο κ. Θεοδωράκης με 7,81%, ο κ. Μανιάτης με 3,66%, ο κ. Ραγκούσης με 2,26%, ο κ. Γάτσιος με 1,47%. Ακολουθούν οι κ. Πόντας και Τζιώτης.
Υπενθυμίζεται ότι για να εκλεγεί κάποιος από τον σημερινό πρώτο γύρο, θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.
Τέλος αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα μετείχαν στην εκλογική διαδικασία και οπαδοί ακόμη και επώνυμοι από τον χώρο της ΝΔ.Το γεγονός σχολιάστηκε ότι μπορεί να είχε δοθεί γραμμή από τα κεντρικά της ΝΔ να στηριχθεί συγκεκριμένη υποψηφιότητα.Θα φανεί τις επόμενες ημέρες…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. (Τα τιμημένα γηρατειά) να αφήσουν τα παιδιά τους κ΄τα εγγόνια τους να διαμορφώσουν το μέλλον τους,(τόπο στα νιάτα) αλλά και αυτοί να ξυπνήσουν από τον λήθαργο τους και να διεκδικήσουν το μέλλον τους έχοντας παρακαταθήκη τις κατακτήσεις των περασμένων γενεών . ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here