Έναρξη αγώνων στη Λάρκο

0

Μετά την τριχοτόμηση της εταιρίας της Λάρκο που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι της Λάρκο οι οποίοι δεν συμφωνούν με αυτό το σχέδιο διοργανώνουν ημερίδα για να βρεθούν λύσεις για την βιωσιμότητα της εταιρίας και την λειτουργία της κάτω από το Δημόσιο έλεγχο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό της Λάρκο-Λάρυμνας  του δήμου  Λοκρών  Φθιώτιδας τη Κυριακή 12/01/2020 στον κινηματογράφο Ίλιον ώρα 10 το πρωί με θέμα η <<Πορεία της εταιριας Λάρκο>>.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Στις 12 Ιανουαρίου 2020 οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ αρχίζουν τον αγώνα απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για την τριχοτόμηση της εταιρίας (εκκαθάριση).

Ένα σχέδιο που δεν είναι βιώσιμο και με μαθηματική ακρίβεια κλείνει την εταιρία.

 Στις 12/01/20 έχουν καλεστεί όλοι οι φορείς , ο πολιτικός κόσμος, σύλλογοι , νέοι , νέες, παιδιά , να συμμετέχουν όλοι μαζικά για να ακούσουν πραγματικά αλήθειες γιατί μέχρι και σήμερα στον Τύπο φαίνονται πράγματα τα οποία δείχνουν τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ σαν τους πιο καλά αμειβόμενους στη χώρα και γι αυτό οφείλονται οι πολιτικές που ακολουθούνται που δεν είναι άλλες από αυτές ου μειώνουν τους εργαζόμενους αλλά μειώνουν και την εταιρία.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η μαζικότητα , η ενότητα , η σύμπνοια , θα φέρουν τα δυνατότερα αποτελέσματα γιατί το μόνο όπλο μας είναι ο αγώνας.

Ζούμε και βιώνουμε στην καθημερινότητα τα λάθη των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που έχουν ακολουθηθεί όλα τα χρόνια χωρίς  να έχουμε το μερίδιο ευθύνης αλλά συνήθως πετάνε το μπαλάκι στους εργαζόμενους.

Αυτό το διεστραμμένο τρικ των κρατικών ενισχύσεων το οποίο ήταν εφεύρημα του ΤΑΙΠΕΔ δεν κατάφερε καμία κυβέρνηση να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι η ΛΑΡΚΟ και η φύση της λειτουργίας της ήταν τέτοια που πραγματικά δεν υπήρχαν κρατικές ενισχύσεις.

Το κακό είναι ότι οι πολιτικές αυτές άφησαν να διαιωνίζεται το θέμα με τις κρατικές ενισχύσεις και σήμερα , το 2020 , η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Χατζηδάκης μας λέει για πολλά χρέη αλλά και για τις κρατικές ενισχύσεις.

 Ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης το 2006 ήταν πάλι στο ίδιο Υπουργείο Υπουργός χωρίς και τότε να έχει κάνει τίποτα για την εταιρία.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι τεράστιες.

Πώς μπορούν να τολμήσουν σήμερα να κατακερματίσουν μια βιομηχανία η οποία  δραστηριοποιείται σε 5 Νομούς της πατρίδας μας με μεγάλα οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην ίδια την οικονομία της χώρας και μιλούν για εκκαθάριση της εταιρίας.

Στις 12/01 κάνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία που θέλουν να παραβρεθούν , σε όλους τους φορείς , σε όλη την πολιτική ηγεσία , να μείνει η ετα ανοιχ όποιος κρυφτεί και δεν παραβρεθει που έταζαν τοτε θα τους στοχοποιήσουμε για να ξέρουν πραγματικά τι ψηφίζουν στη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Η 12 Ιανουαρίου είναι η εκκίνηση του αγών α γιατί κι άλλη μία ημερομηνία θα είναι σημάδια για τους αγώνες των εργαζομένων είναι 25 Γενάρη στην πορεία που θα πραγμματοποιήσουμε στο ΥΠΕΝ.

Δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να αγωνιζόμαστε για να αποδείξουμε στην πολιτική ηγεσία ότι οι σχεδιασμοί τους είναι λανθασμένοι και οδηγούν την εταιρία στο κλείσιμο.

Αυτές οι δύο ημερομηνίες να είναι για ολόκληρες τις περιοχές γιατί είμαστε πάρα πολλοί κι ας λένε κάποιοι ότι είμαστε λίγοι,

Μπορούμε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα με καλούς αγώνες.

Θέλουμε ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 

ΟΧΙ ΣΕΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΣΣΕ

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

 

 

Η παρουσία σας στην Ημερίδα κρίνεται αναγκαία.

Δεχόμαστε εγγραφές και συμμετοχή για το συλλαλητήριο

 

   ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ :

 

  ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959

 ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)

 ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ.    (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)

 ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)

 ΣΑΜΑΡΑΣ Κ.   (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here