Προ των ευθυνών τους θέτει τους πάντες το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

0

 

Επανέρχεται το ένατο Γuμνάσιο Λαμίας στο θέμα της ασφάλειας  των μαθητών και της χωρητικότητας μετά την μεταστέγαση του Ε.Ε.Ε.Κ Κωσταλεξίου που θα σημάνει 270 μαθητές του ενός σχολείου να στεγάζονται στον δεύτερο όροφο χωρίς τις προβλεπόμενες συνθήκες ασφάλειας και ποιοτικής εκπαίδευσης . Η νέα διοίκηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ενάτου Γυμνασίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   

Αρχή άνδρα Δείκνυσι

Αναρωτιέται κανείς ποιό αόρατο χέρι κατευθύνει την ροή των πραγμάτων στην πόλη και κανείς δεν μιλάει και δεν εκφράζει διαφορετική άποψη  με αυτά που γίνονται

Τα παιδιά και οι γονείς του 9ου Γυμνασίου  με τα παιδιά και οι γονείς του ΕΕΕΕΚ δεν τους χωρίζει τίποτα εκτός από τους διοικούντες που προσπαθούν να στρέψουν τους μεν ενάντια στους δε.

Ας ειπωθούν κάποιες αλήθειες:

 

  • Το 9ο Γυμνάσιο χτίστηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια( έως 250 μαθητές) για να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης στο νότο που υπάρχει αύξηση πληθυσμού
  • Το  ΕΕΕΕΚ  στεγάζεται σε άθλιες υποδομές και χρειάζεται κτίριο σε ισόγειο όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, που δεν χτίστηκε εξαιτίας της ανικανότητας των διοικούντων.
  • Για την μεταφορά του ΕΕΕΚ πριν χρόνια δαπανήθηκαν στο Δημοτικό σχολείο στο Κόμμα αρκετά χρήματα και δεν έγινε τίποτα, αλήθεια δεν υπάρχουν ευθύνες τόσα χρήματα σκορπίστηκαν;
  • ΟΔ.Δ.Ε πρότεινε στο Δ.Σ Λαμιέων την συστέγαση του ΕΕΕΕΚ σε δύο σχολεία ταυτόχρονα, μήπως όφειλε να γνωρίζει καλύτερα την νομοθεσία πριν  εισηγηθεί. Το Δ.Σ Λαμιέων την υιοθετεί τη στέλνει στον υπουργό ως απόφαση του, αυτός την υπογράφει δυνητικά ως προσωρινή λύση και δημοπρατείται.(Μήπως  εξαπατήθηκε ο κ Υπουργός; )
  • Στις 7 Ιουνίου ο Εργολάβος ξεκινάει εργασίες οι γονείς καταφεύγουν στην αστυνομία την πολεοδομία και οι εργασίες διακόπτονται προσωρινά.
  • Η πολεοδομία μετά από 40 ημέρες αρνείται να χορηγήσει στους γονιούς τα απαραίτητα έγγραφα που της ζητήθηκαν .
  • Τη σχολική χρονιά 2019-20 Το 9ο Γυμνάσιο  έχει 255 μαθητές που πρέπει να φοιτήσουν. Πού θα χωρέσουν,εφόσον ο Δήμος παραχωρεί στο ΕΕΕΕΚ το μισό κτίριο;

 

Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο, λύσεις υπάρχουν το μόνο που χρειάζεται είναι να σταθούμε υπεύθυνα και με αγάπη απέναντι στα παιδιά και να διαχειριστούμε με σύνεση την κατάσταση , χωρίς εγωισμούς , πείσματα  και να σηκώσουμε το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας.

Καλούμε λοιπόν

α)Τον Δήμο να σταματήσει άμεσα τα έργα στο 9ο Γυμνάσιο και να επαναπροσδιορίσει τη θέση του. Ποτέ δεν είναι αργά

β) Τους Βουλευτές, τον περιφερειάρχη ,τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο να εκφραστούν δημόσια και να μην κρύβονται  γιατί το πρόβλημα είναι κυρίαρχα πολιτικό.

γ )Την περιφερειακή Δ/ντρια Εκ/σης να εφαρμόσει τον νόμο γιατί τα σχολεία δεν είναι χώροι για να παίζονται πολιτικά παιχνίδια

δ)Τον Δ.Δ.Ε να ανακαλέσει την εισήγησή  του εφόσον τα δεδομένα αλλάξανε και το σχολείο εξελίσσεται  δυναμικά.

ε)Τον κ. Υπουργό ανακαλέσει την απόφασή του που διαλύει ένα δυναμικό σχολείο και δημιουργεί ταυτόχρονα μια φυλακή για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ  εφόσον θα στεγάζονται σε όροφο (προβλέπεται στέγαση σε ισόγειο.)

Ενημερώνουμε πως κάθε άλλη ενέργεια θα μας έχει απέναντι καιθα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε.

                                                -Ο-

                 Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου

 

Υ Γ.  Καί πέστε μου αξίζει μια πεντάρα,
      των γραφειοκρατών η φάρα,
      στήνει με ζήλο περισσό,
     στο σβέρκο του λαού χορό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here