Πλημμύρισε το παλιό Δημαρχείο και το 3o Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου (φωτό και video)

Δεν λειτουργούν το ΚΕΠ και το Ταμείο του Δήμου

0

Πλημμυρισμένα από τα νερά που έσταζαν από το ταβάνι, βρήκαν σήμερα το πρωί, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, τα γραφεία τους οι υπάλληλοι του δήμου Καρπενησίου, ανοίγοντας την πόρτα του παλιού Δημαρχείου, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.
Φαίνεται ότι οι ήπιες θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον στο Καρπενήσι σε συνδυασμό με τις έντονες χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και τις χαμηλές θερμοκρασίες, πάγωσαν τα λούκια των υδρορροών, με αποτέλεσμα το πολύ χιόνι που έπεσε στη στέγη να λιώσει λόγω αυξημένων θερμοκρασιών και να εγκλωβιστεί στη στέγη. Μη έχοντας δρόμο διαφυγής πλημμύρισε εσωτερικά το κτίριο και το ταβάνι των γραφείων.

Από το πρωί στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης ο οποίος εξήγησε ότι ήδη το πρόβλημα σε τμήμα της στέγης ήταν γνωστό και μάλιστα υπάρχει σε εξέλιξη έργο επισκευής και αποκατάστασης της στέγης στο παλιό Δημαρχείο, όμως οι εργασίες δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου στο παλιό Δημαρχείο θα παραμείνουν κλειστές ενώ το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται από το κεντρικό Δημαρχείο Καρπενησίου στον Προφήτη Ηλία.
Δείτε video από τα Ευρυτανικά Νέα και δηλώσεις του Δημάρχου Νίκου Σουλιώτη:

Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα όμως και στο 3ο Δημοτικό. Γέμισαν νερό αίθουσες και διάδρομοι, έπεσαν ψευδοροφές – Κλειστό το σχολείο

Το χρόνιο, σοβαρό πρόβλημα στις υποδομές και εγκαταστάσεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου έφερε στο φως η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Τα χιόνια που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και η βροχή από το απόγευμα της Τετάρτης (9/1) είχαν ως αποτέλεσμα να εισέλθει νερό από τη στέγη στο εσωτερικού του σχολικού συγκροτήματος και σχεδόν τα 2/3 των εγκαταστάσεων να είναι αυτή τη στιγμή πλημμυρισμένα.

Το 3ο ΔΣ παρέμεινε κλειστό σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να διεξαχθεί μάθημα -υπό ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά- σε τάξεις όπου το πάτωμα είναι γεμάτο νερά και η οροφή… στάζει. Το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού βρέθηκε από νωρίς στο σχολείο καθώς σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες στην Ευρυτανία άνοιξαν ξανά.

Σε τουλάχιστον δύο αίθουσες, την Αίθουσα Αγγλικών και την ΣΤ’ τάξη, τμήματα ψευδοροφών «φούσκωσαν» από το νερό και έπεσαν στο έδαφος, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και σε άλλες αίθουσες -όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

Στο 3ο ΔΣ βρέθηκαν από νωρίς το πρωί άνθρωποι από τον δήμο Καρπενησίου και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, που ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του σχολείου για την κατάσταση και είδαν από κοντά το πρόβλημα.

Για διαχρονικά προβλήματα που, όμως, απαιτούν πλέον δραστικές και μόνιμες παρεμβάσεις, κάνει λόγο στις δηλώσεις του ο Δ/ντής του 3ου ΔΣ, Δημήτρης Αντωνίου. Τα «Ευρυτανικά Νέα» με ρεπορτάζ τους πριν ακόμα αρχίσει τη λειτουργία του το σχολείο (!), αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, είχαν αναδείξει τις κατασκευαστικές αστοχίες του κτηρίου και τα προβλήματα που κάθε φορά προέκυπταν.

Σήμερα, έτος 2019, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.«Πλημμύρισαν περίπου τα 2/3 του σχολείου», αναφέρει ο κ. Αντωνίου, που μιλά για κακή κατασκευή της στέγης, ευάλωτα πορτοπαράθυρα και περιγράφει εικόνες δασκάλων με μια… σφουγγαρίστρα στα χέρια επί καθημερινής βάσεως. Στα παραπάνω προβλήματα έρχεται να προστεθεί το ολισθηρό δάπεδο, καθώς τα πλακάκια που έχουν τοποθετηθεί αποτελούν παγίδες για παιδιά και εκπαιδευτικούς κάθε φορά που έλθουν σε επαφή με νερό.  

Μοιάζει πολύ πιθανό το σχολείο να παραμείνει κλειστό και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

evrytanika.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here