Πληγές και πάλι στην Στερεά Ελλάδα (ηχητικό)

0

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και έπληξαν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε ελαιόδεντρα στους Δήμους Λοκρών , Καμένων Βούρλων, Ιστιαίας-Αιδηψού, Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Δελφών των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Ευβοίας και Φωκίδας με σημαντικές απώλειες στο καρπό, φέρνοντας για άλλη μια φορά σε απόγνωση τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα- ελαιοπαραγωγούς.
Τις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και τον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο, έχοντας άμεση και πλήρη εικόνα της καταστροφής και της μεγάλης απώλειας που υπέστη η σοδειά των καλλιεργητών στον ελαιώνα.
Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βουρδάνος με τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Μαρία Αναγνώστου και κ. Ανδρέα Τοουλιά κατά την επίσκεψή τους στις πληγείσες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού, διαπιστώθηκε ότι η ζημιά τόσο στα ελαιόδεντρα Καλαμών και Αμφίσσης, όσο και στα συκόδενδρα είναι πολύ μεγάλες.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Κοτζιά, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών και καταγράφοντας ενέργειες της επόμενης μέρας για τις αποζημιώσεις των πληγέντων καλλιεργητών σε επίπεδο Δήμου.
Ο κος Βουρδάνος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ευρισκόμενος στην Βόρεια Εύβοια, αναφέρθηκε στην συνολική αλλά και την ανά περιφερειακή ενότητα καταστροφή καλλιεργειών και ειδικά της ελιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here