Περιπολικό έμεινε στη μέση της Εθνικής Οδού από καύσιμα

1

Στον καιρό της λιτότητας την μεταμνημονιακή εποχή βέβαια,τα καύσιμα χορηγούνται με το σταγονόμετρο χωρίς όμως να υπολογίζονται τα χιλιόμετρα που έχουν να διανύσουν τα περιπολικά με αποτέλεσμα να μένουν στη μέση της διαδρομής.
Μια τέτοια περίπτωση καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας για το βράδυ της Κυριακής με αστυνομικούς που επέστρεφαν από υπηρεσία στη Βοιωτία στα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση – καταγγελία έχει ως εξής:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, με μεγάλη αγανάκτηση και δικαιολογημένη οργή, πληροφορήθηκε για ένα γεγονός που συνέβη εχθές (13/01/2019) και βραδινές ώρες. Η Β΄Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας καθώς και η Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας είχαν διαταχθεί να ενισχύσουν την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας για λήψη αστυνομικών μέτρων κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, κατηγορίας Super League, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Μετά την λήξη των μέτρων και την αποδέσμευσή τους, η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος ξεκίνησε με το υπηρεσιακό όχημα για την επιστροφή στην έδρα τους (Λαμία). Στην διαδρομή όμως τα καύσιμα του οχήματος που επέβαιναν «τελείωσαν» με αποτέλεσμα το υπηρεσιακό όχημα να ακινητοποιηθεί εν μέσω της ΠΑΘΕ και συγκριμένα στην 203 χ/θ, θέτοντας την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων σε κίνδυνο!!!

Γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη δυστοκία στην προμήθεια και χορήγηση καυσίμων στα υπηρεσιακά οχήματα της Δ.Α. Φθιώτιδας εξαιτίας του περιορισμού των δαπανών και του ημερήσιου πλαφόν στα χορηγηθέντα λίτρα από το στρατιωτικό πρατήριο.

Οι συνάδελφοι, εντούτοις καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ακόμα και σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, αφού η χορήγηση καυσίμων γίνεται με το «σταγονόμετρο»!!!

Όταν όμως σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ.: 8106/19/66830 από 10-01-2019 διαταγή της Δ.Α. Φθιώτιδας, διατάσσονται αστυνομικοί της διευθύνσεώς μας για εκτέλεση υπηρεσίας 120 χιλιόμετρα μακριά, είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να ληφθεί μέριμνα, σε βαθμό τουλάχιστον τέτοιο, ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, και βέβαια να επιστρέψουν ασφαλώς και έγκαιρα στην έδρα τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΑΣ.Υ.Φθιώτιδας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επρόκειτο να ανεχθεί παρόμοιες καταστάσεις που απαξιώνουν και ευτελίζουν την θεσμική υπόσταση του λειτουργήματός μας και ΣΥΝΑΜΑ απαιτεί την άμεση δημιουργία πρατηρίου υγρών καύσιμων αποκλειστικά για τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-                                                          -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος                        ΔΕΔΕΣ Ευάγγελος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευτυχώς που δεν ήταν τίποτε άλλο (μηχανικό κ.λ.π) για να κινδυνεύσει το προσωπικό… Δεν θα πω κάτι για τις κυρίες του Υπουργείου ΠΡΟ ΠΟ…. Ήθελα να ρωτήσω τους τοπικούς υπευθύνους ΕΛΑΣ, ο δείκτης καυσίμου λειτουργούσε? Γιατί δεν προμηθεύτηκαν (συμπληρωματικά) καύσιμα από την Α.Δ. Βοιωτίας?
    Καλά θα κάνουν οι συνδικαλιστές, να τα βγάζουν όλα στην δημοσιότητα, για να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας ποια η κατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας. Το ίδιο έκανε & η Α.Δ Ευρυτανίας (συνδικαλιστές) , για την μετακίνηση κάθε εβδομάδα 25 αστυνομικών στην Κέρκυρα (Λευκίμμη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here