Περιπετειώδες το ταξίδι του Γιάννη Σαρακιώτη στην Τιφλίδα της Γεωργίας!

0

Ταξίδι αστραπή πραγματοποιησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννης Σαρακιώτης όπως και ο συνάδελφος του Ανδρέας Μιχαηλίδης ως μέλη της Επιτροπής όπου ο κ.Σαρακιώτης είναι ταμίας, στα πλαίσια των εργασιων της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, με κεντρικό θέμα «Η Συμβολή του Κοινοβουλευτισμού στην Κατανόηση των Σύγχρονων Κοινωνικό-Πολιτικών Φαινομένων».
Οι δύο έλληνες βουλευτές βρέθηκαν στο “μάτι του κυκλώνα” μιας διαμαρτυρίας Γεωργιανών εθνικιστών που διαμαρτυρήθηκαν με κατάληψη της Βουλής της χώρας τους, διαφωνώντας με την συμμετοχή στην σύνοδο δύο ρώσων βουλευτών.
οι Έλληνες βουλευτές μπήκαν μπροστά από τους Ρώσους συμμετέχοντες,όπως ήταν φυσικό, οι εργασίες της συνέλευσης, δε συνεχίστηκαν και τα μέλη της συνέλευσης οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργασίες θα αρχίσουν ξανά, όταν οι γεωργιανές αρχές θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια τους.
Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, περίπου 200 διαδηλωτές με επικεφαλής 10 εθνικιστές Γεωργιανούς βουλευτές, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και το κατέλαβαν, ζητώντας την απομάκρυνση της Ρωσικής αντιπροσωπείας, όχι μόνο από τη Συνέλευση αλλά και από τη χώρα.
Στην Γεωργία υπάρχει έντονο αντιρωσικό κλίμα μετά τον πόλεμο του 2008, όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα, με αποτέλεσμα να αποσχιστούν η Νότια Οσετία αλλά και η Αμπχαζία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here