Πάει κι ο κυρ Σπύρος…

0

Εφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 90 χρόνων ο γνωστότερος επαγγελματίας-επιχειρηματίας της περιοχής Γοργοποτάμου ο Σπύρος Τεμπέλης.
Ο άνθρωπος που κουβαλούσε πάνω του όλη την ιστορία της περιοχής,κατοχή,ανατίναξη γέφυρας,εμφύλιο,έκρηξη νάρκης του 1964 με τις δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.
Εκείνος όρθιος έβλεπε τα γεγονότα να εκτυλίσσονται μπροστά σαν κινηματογραφική ταινία και μπροστά στο μικρό μαγαζάκι του εκείνα τα χρόνια και αργότερα την γνωστή επιχείρηση που έφερε το όνομά του με τις ταβέρνες και το ξενοδοχείο που έγιναν συνώνυμα με την ιστορικότητα της περιοχής του Γοργοποτάμου.
Μέχρι τα στερνά του παρότι όλη η επιχείρηση είχε περάσει στα παιδιά του εργάζονταν κι ο ίδιος και υποδέχονταν τον κάθε πελάτη ξεχωριστά,φιλικά,ζεστά,με χαμόγελο και καλοσύνη.
Καλό ταξίδι στον Μπάρμπα Σπύρο.
Πριν πολλά χρόνια το χειμώνα του 1982 μας είχε διηγηθεί επ΄ευκαιρία του-για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά ενωμένου γιορτασμού της εθνικής αντίστασης το ιστορικό της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου όπως την είχε ζήσει κι ο ίδιος ενώ στα δωμάτια του ξενοδοχείου του διέμεναν, μια νύχτα πριν τον γιορτασμό, οι δύο άγγλοι σαμποτέρ Κρις Γκουντχάουζ και Εντυ Μάγιερς. με τη βοήθεια του προσπαθήσαμε να τους πλησιάσουμε αλλά αρνήθηκαν ευγενικά είναι η αλήθεια ,να μιλήσουν στο μικρόφωνο της ΕΡΤ.
“Θα τα πούμε αύριο στο λόφο μας είπε στα ελληνικά ο Κρις…”.
“Πάμε δεν μιλάμε αυτοί τους ξέρω καλά ” είπε ο κυρ Σπύρος.
Ας ειναι ελαφρύ το χώμα της γης που γεννήθηκε, μεγάλωσε ,έζησε όλη τη ζωή του και θα μείνει για πάντα κοντά της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here