Τι σημαίνει το κοίτασμα-μαμούθ στην Κυπριακή ΑΟΖ (ηχητικό)

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης σχολιάζει στον FM-1

1

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις που έγιναν την Πέμπτη για τα αποτελέσματα ερευνών της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θέση Γλαύκος.

Στα 35 δις δολάρια (30 δις ευρώ)ανεβάζει σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών τα κέρδη για την Κύπρο,μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. Όπως φαίνεται υπερκαλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες της μεγαλονήσου ενώ κατά τον κο Μαυρίδη αλλάζει πλέον όχι μόνο ενεργειακά αλλά και πολιτικά ο χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου με την συνεργασία μιας χώρας μέλους της ΕΕ όπως η Κύπρος με το Ισραήλ την Αίγυπτο και στην συνέχεια και τον Λίβανο.

Όσον αφορά την στάση της Τουρκίας ,σύμφωνα με τον κο Μαυρίδη η Κύπρος πρέπει να αγνοήσει τις απειλές της Τουρκίας,αφού θεωρείται δεδομένο πως ΗΠΑ-Γαλλία-Μεγάλη Βρετανία σε πρώτη φάση, αλλά και Γερμανία-Ιταλία, έχουν ήδη αποστείλει τα απαραίτητα μηνύματα προς τον τουρκικό παράγοντα ως προς το σύστημα ασφαλείας που προστατεύει αυτές τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.


Voice Recorder >>

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ. ΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here