Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης μιλά στον FM-1 για τις εκλογές και την Στερεά

Με ενδιαφέρει μόνο η Περιφέρεια,δεν ψάχνω ρόλους στην κεντρική σκηνή

0

Στο κεντρικό δελτίο του FM-1 φιλοξενούμενος ήταν σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Όπως τόνισε μπορεί να είναι πρόταση των κομματικών οργανώσεων και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όμως ο ίδιος απευθύνεται ευρύτερα στο εκλογικό σώμα σε συλλογικότητες και άλλες ανεξάρτητες κινήσεις προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ισχυρό μέτωπο δράσης για την ανάπτυξη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Όσον αφορά την εκφρασθείσα υποψηφιότητα του κου Χατζηγιαννάκη η οποία εφέρετο να έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Αναγνωστάκης τόνισε ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του θα είναι ανοιχτός σε δημιουργικές συγκλήσεις και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης μαζί του στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας προοπτικής.

Δηλώνω κατηγορηματικά και δεσμεύομαι είπε ο κύριος Αναγνωστάκης ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και αν ακόμη δεν εκλεγώ περιφερειάρχης θα παραμείνω για όλη την τετραετία μέλος του περιφερειακού συμβουλίου και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψω για να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής.

Παραδέχτηκε ότι σήμερα η περιφέρεια δεν είναι τόσο ομογενοποιημένη και αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες εμπέδωσης της περιφερειακής συνείδησης και συναντίληψης.

Παραδέχτηκε ότι στα θέματα Παιδείας η Στερεά Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκε ισότιμα από το Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα να είναι η μοναδική περιφέρεια χωρίς Πανεπιστήμιο.

Τέλος συμφώνησε ότι πρέπει από τώρα να κινηθούμε συλλογικά προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς υπαγωγής της περιφέρειας στο λεγόμενο στόχο 2 εξαιτίας και μόνο του γεγονότος ότι στα όριά της βρίσκεται η βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο κος Αναγνωστάκης θα υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου όπως είπε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την προεκλογική του προετοιμασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here