Ο Αποστόλης Γκλέτσος και το όλον ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

0

Ανακοινώθηκαν χθες τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία,στην οποία ξεχωριστό ρόλο έχουν πρωτοκλασάτα στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Αποστόλης Γκλέτσος.

Το νέο όργανο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο. Με 695 μέλη, η ΚΕΑ δύσκολα θα χαρακτηριζόταν μικρό κι ευέλικτο σχήμα. Έτσι κι αλλιώς ο ρόλος της είναι περισσότερο συμβολικός παρά πρακτικός, αφού δεν θα καθοδηγήσει τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το επανιδρυτικό συνέδριο του κόμματος. Ωστόσο, η σύνθεσή της σηματοδοτεί την κατεύθυνση την οποία θέλει να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στον «νέο ΣΥΡΙΖΑ». Και η κατεύθυνση αυτή είναι καταφανώς κεντροαριστερή.

Σε χρώμα πράσινο

Από τα 695 μέλη του οργάνου γύρω στα 430 προέρχονται από τον ιστορικό ΣΥΡΙΖΑ και γύρω στα 260 από τον χώρο του ιστορικού ΠΑΣΟΚ και των κινήσεων της Κεντροαριστεράς. Παρά το ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλαγαν εδώ και μήνες για αμφίπλευρή διεύρυνση, εντέλει η διεύρυνση είναι μόνο προς τα δεξιά. Κανένα στέλεχος που αποχώρησε το 2015, δεν φαίνεται να επιστρέφει.

Αντιθέτως είναι μεγάλος ο αριθμός των στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ που εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σαφώς ξεχωρίζει το όνομα της Ρεγγίνας Βαρτζελή που ήταν γραμματέας της κυβέρνηση κατά την πρωθυπουργική θητεία του Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, βλέπουμε στη σύνθεση της ΚΕΑ τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρία Θεοχάρη, Χάρη Τσιόκα, Θάνο Γικόνογλου, Χρύσα Μανωλιά, Νίκο Μαδεμλή, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ όπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Αξιοσημείωτη επίσης η συμμετοχή του περιφερειακού συμβούλου Στερεάς,ηθοποιού και πρώην δήμαρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here