Οριακή η κατάσταση σε Εύβοια και Θήβα κινδυνεύουν ολόκληρα χωριά!

Σήμερα μαύρος ουρανός!

0

Η κατάσταση είναι πλέον τραγική στο γειτονικό νομό της Εύβοιας και ειδικότερα στα όρια του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων όπου τεράστιες φλόγες έχουν ζώσει τα ακραία σπίτια Δημοτικών διαμερισμάτων όπως το χωριό Κοντοδεσπότι για το οποίο λίγο πριν το μεσημέρι δόθηκε Εντολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να το εγκαταλείψουν οι κάτοικοι του.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στους οικισμούς Aγριλίτσα και Μακρυμάλλη.
“Είναι θέμα χρόνου να δοθεί εντολή να εγκαταλείψουμε και εμείς στα χωριά μας” δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής ενώ κυριολεκτικά ο ουρανός είναι μαύρος από τους πυκνούς καπνούς οι οποίοι καλύπτουν για την πόλη της Χαλκίδας ενώ είναι ορατή Ακόμη και από την Αθήνα.
Σύμφωνα με το νέο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και νυν αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φανή Σπανό το οδικό δίκτυο της Εύβοιας είναι ανοιχτό αλλά δημιουργούνται προβλήματα εξαιτίας της αγωνιώδους μετακίνησης των κατοίκων οι οποίοι θα επιθυμούν να βρεθούν σε περιοχές μακριά από τις πύρινες εστίες.
Ανάλογη είναι δυστυχώς η κατάσταση και στο γειτονικό νομό της Βοιωτίας και ειδικότερα στην πρώην επαρχία Θηβών.
Ένα ισχυρό πύρινο μέτωπο έχει αναπτυχθεί εδώ και 5 ώρες στον Πρόδρομο της Θήβας, καθώς οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οδηγούν τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ «την τελευταία ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από αέρος και εδάφους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο που καίει δασική χαμηλή βλάστηση αλλά και ελιές και κινείται με μεγάλη ταχύτητα και κατεύθυνση στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική».
Αυτή την ώρα περίπου 200 πυροσβέστες, πάρα πολλοί εθελοντές με πολλά μηχανήματα από την πολιτική προστασία και τους δήμους της περιοχής Θηβών. δίνουν πραγματική μάχη για να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.
Μέχρι τη δύση του ηλίου έχουν προθεσμία οι πυροσβεστικές δυνάμεις λοιπόν να καταθέσουμε το δικαίωμα να θέσουν έστω υπό μερικό έλεγχο πολλά σημεία της Φωτιάς τα οποία είναι ξεκινάω ιδιαίτερα δυσπρόσιτα από επίγειες δυνάμεις και όλοι προσβλέπουν στη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, τα οποία έχουν διασπαρεί τόσο στη Βοιωτία όσο και στην Εύβοια καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς και αυτό καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή την προσπάθεια να ελεγχθούν όλα αυτά τα μέτωπα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here