Ξανά στο δημοτικό συμβούλιο οι κάτοικοι για την Μαυρομαντήλα – Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις (ηχητικό)

0

 

Με πορεία  στο κέντρο της πόλης της Λαμίας και συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Λαμίας  συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις  των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και της ευρύτερης περιοχής  ενάντια στην φιλοξενία  προσφύγων  στην θέση Μαυρομαντήλα .

Οχήματα με μαύρες σημαίες και  κορναρίσματα αφού  πέρασαν από τους  κεντρικούς δρόμους  της Λαμίας κατέληξαν στο δημαρχείο , δίπλα στο γήπεδο Λαμίας . Οι κάτοικοι  πραγματοποίησαν  συμβολική κατάληψη και συναντήθηκαν στον προαύλιο χώρο με τους αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Φώσκολο και Κώστα Μουστάκα .

Οι κάτοικοι ζήτησαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις από τους αντιδημάρχους για το τι θα γίνει με την θέση Μαυρομαντήλα  επιμένοντας ότι  η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων  δεν είναι αρνητική για την θέση αλλά ζητά όρους προυποθέσεις και αντισταθμιστικά οφέλη . Ο αντιδήμαρχος Πάνος Φώσκολος  ζήτησε να μην στρέφονται  οι Λαμιώτες ο ένας εναντίον του άλλου επαναλαμβάνοντας  ότι το δημοτικό συμβούλιο είπε όχι στην θέση Μαυρομαντήλα και ζήτησε όρους και προυποθέσεις για να μην υπάρξουν χειρότερα  προβλήματα στο μέλλον.

Στο σημείο λίγη ώρα αργότερα   βρέθηκε και ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος  λέγοντας χαρακτηριστικά …Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου  και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Είμαστε  εδώ για να ακούσουμε  κάθε πολίτη  και  αυτό που λέμε είναι  ότι για να υπάρξει ένα κέντρο φιλοξενίας   πρέπει να πληροί  της προυποθέσεις  που θέσαμε ως δημοτική αρχή . Σε ερώτηση  τι θα γίνει  όταν  δοθούν οι προυποθέσεις  από την Πολιτεία  ο Δήμαρχος  απάντησε ότι τότε ο διάλογος θα ξεκινήσει από μηδενική βάση  και τότε θα συζητηθούν  οι χώροι ανάλογα με το τι είδους κέντρο φιλοξενίας  θα θέλει να δημιουργήσει το Κράτος .

“Ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα  για την θέση Μαυρομαντήλα  ακόμη και μετά από αυτή την συνάντηση”  τονίζει ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής Αλέξανδρος Ζήσιμος . Απαντήσεις δεν λάβαμε  ούτε και για το αν  η αναλογικότητα είναι ανά νομό ή ανά δήμο.

Εμείς , επανέλαβε  ζητάμε εγγυήσεις ότι  η Μαυρομαντήλα δεν θα είναι στις προτεινόμενες τοποθεσίες  κάτι για το οποίο  δεν μας απαντά κανένας. Δεν πειστήκαμε και για αυτό  οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται  και όπως είπε αύριο Τετάρτη  θα παρευρεθούν και πάλι στην συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων  στις 6 το απόγευμα .

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here