Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Φθιώτιδα!

Πού χρειάζονται αλυσίδες...

0

Χωρίς τα ακραία χαρακτηριστικά των προηγούμενων ημερών ήρθε στην Φθιώτιδα το νέο κύμα χαμηλού βαρομετρικού με χιονόπτωση κυρίως σε περιοχές με μέσο υψόμετρο και βροχή στα πεδινά όπως στην πόλη της Λαμίας.
Οι υπηρεσίες της Πολιτικής προστασίας βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής σε πλήρη ετοιμότητα και νωρίς το πρωί του Σαββάτου άρχισε ο καθαρισμός δρόμων κυρίως από το ύψος της Υπάτης προς τα ορεινά χωριά της περιοχής,στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού από το ύψος του Νοσοκομείου Λαμίας και μετά και στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου από τον Αγιο Γεώργιο ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα μέχρι στιγμής στον δρόμο Θερμοπυλών-Άμφισσας.
Η θερμοκρασία στην πόλη της Λαμίας είναι στις 9 το πρωί κοντά στους 3-5 βαθμούς Κελσίου.
Το πρωί εγκλωβίστηκε στην περιοχή της Υπάτης ένα λεωφορείο και αποχώρησε μετά την επέμβαση μηχανημάτων της Περιφέρειας καθώς και της Π.Υ.
Τα νερά του Σπερχειού έχουν υποχωρήσει και έτσι κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο Λαμίας-Γοργοποτάμου μέσω Φραντζόμυλου.
Η τελευταία ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δίνει τα εξής στοιχεία για την Στερεά Ελλάδα:
Διακοπή κυκλοφορίας
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 Επ. Ο. Αράχοβας Επταλόφου από 14ο έως Χ/Κ Παρνασσού
 Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς – Ορχομενού στην γέφυρα Αγίου Ανδρέα, υπερχείλιση υδάτων ρέματος –ποταμού και κάλυψη του οδοστρώματος.
Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
 Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά, από 12ο έως 22ο χλμ – θέση Βράχος.
Αλυσίδες
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
 Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων Ευρυτανίας.
Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 Διάφορες περιοχές ορεινού οδικού δικτύου της Π.Ε. Φθιώτιδας.
 Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 52 ο έως 67ο χλμ.
 Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας από το 22ο χλμ έως 44ο χλμ.
 Συνδετήρια οδός του αυτ/μου Ε65 με την Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας, από τον Α/Κ Ξυνιάδας έως την εν λόγω Π.Ε.Ο. 1ο χλμ έως 8ο χλμ.
Η ΕΜΥ προβλέπει χιονόνερο καθόλη την διάρκεια της ημέρας για την πόλη της Λαμίας με θερμοκρασία το μεσημέρι στους 5 βαθμούς Κελσίου ενώ για αύριο Κυριακή παγωνιά το πρωί με λίγη συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας όπως και το μεσημέρι με θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here