ΜΠΡΑΒΟ! Πρώτο βραβείο στο 1ο δημοτικό Λαμίας

0

Με τον καλύτερο τρόπο τελειώνει η σχολική χρονιά, αλλά και η σχολική ‘θητεία’ στο δημοτικό σχολείο, για τους μαθητές της ΣΤ τάξης.

Πρώτο πανελλήνιο βραβείο στον 22ο Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι».

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης Νέων διοργάνωσαν τον διαγωνισμό και πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και μαθητές πρόσφυγες, συμμετείχαν με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους.

Παιδιά από 140 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων εσπερινά σχολεία, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και τάξεις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων), δούλεψαν σε ομάδες ή ατομικά, παρουσιάζοντας γραπτά κείμενα, ποιήματα, ζωγραφιές, αφίσες, κόμικ, κολλάζ και λογότυπα.

Ο τίτλος της δικής μας συμμετοχής «Viber – ολογίες στοπ», και οι μαθητές έπρεπε να εμπνευστούν διαλόγους για να προτρέψουν στο να σταματήσει η έκφραση λόγων μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το VIBER. Οι μαθητές του πρώτου τμήματος έγραψαν τα κείμενα, οι συμμαθητές τους από το δεύτερο τμήμα έφτιαξαν την αφίσα κολάζ και μια ομάδα 6 μαθητών εικονογράφησε το κόμικ. Το μήνυμα ηχογραφήθηκε και εστάλη στο European School Radio – Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο, όπου στον φετινό μαθητικό διαγωνισμό κατέλαβε μια θέση στην πρώτη πεντάδα ανάμεσα σε 45 συμμετοχές δημοτικών σχολείων πανελλαδικώς και σε 120 συμμετοχές σχολείων γενικώς. Για τον διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας ο Στάθης, ο Νίκος, η Ιφιγένεια, η Χριστίνα, ο Νικόλας, ο Βαγγέλης, η Ειρήνη και η Ξανθή δούλεψαν την εικονογράφηση και η προσπάθειά τους απέσπασε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία ΣΤ΄ τάξη – κόμικ.
Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη, δώσε στους μαθητές μια ιδέα και την ιδέα θα την κάνουν στίχο, και στον στίχο θα βάλουν χρώμα και θα τον κάνουν εικόνα, και η εικόνα θα γίνει παιχνίδι και το παιχνίδι θα γίνει μάθηση. Και η μάθηση πάντα ανταμείβεται!
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε κάθε ένα παιδί ξεχωριστά για τη συμμετοχή του, μικρότερη ή μεγαλύτερη, με την ευχή πάντα να συμμετέχει και να αγωνίζεται γερό!!!
Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών παρακάτω και τις προσπάθειες των μαθητών:

Ύπατη Αρμοστεία «Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι»

Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019 «Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους» (κατηγορία ραδιοφωνικό μήνυμα)

βίντεο – viberολογίες στοπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here