Μην είναι… “φούσκα” η παραχώρηση της Έκθεσης στους τοπικούς φορείς;

0

Δυστυχώς λίγο φαίνεται ότι θα κρατάει η χαρά της εικονικής παραχώρησης της ΠΕΛ στους τοπικούς φορείς,τον Δήμο Λαμιέων κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως στην Περιφέρεια και το ΕΒΕ Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΛ Λεωνίδα Κωστόπουλο που μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 “κανένα υπουργείο δεν μπορεί να παραχωρήσει ότι δεν του ανήκει!
Α.Η ΠΕΛ ανήκει στην…ΠΕΛ, αυτό είναι το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου στο οποίο έχει παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου η έκταση και η θεσμική υπόσταση του φορέα.
Επομένως την παραχώρηση της Έκθεσης στην Αυτοδιοίκηση κατά χρήση, μπορεί να κάνει μόνον η ίδια η ΠΕΛ.
Β.Ακόμη και αν βρεθεί νομική φόρμουλα παραχωρείται με όλα τα συνακόλουθα βάρη της και υποχρεούται ο νέος φορέας να παρουσιάσει κερδοφορία μέσα στην 1η πενταετία, σε διαφορετική περίπτωση επανέρχεται στον αρχικό της ιδιοκτήτη δηλαδή το ΝΠΔΔ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Γ.Ο πρόεδρος που θα διορισθεί κινδυνεύει να χάσει ακόμη και προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία λόγω των πολλαπλών εκκρεμοτήτων προς τρίτους που θα μεταβιβασθούν στο σύνολο τους στον νέο φορέα και οι απαιτήσεις αυτές ισχύουν εξ ολοκλήρου όπως και υποχρεώσεις προς άλλα Νομικά πρόσωπα όπως την ΔΕΗ κ.α.

Για το θέμα αυτό έγινε συζήτηση στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 με τον συμπολίτη μας βουλευτή Φθιώτιδας Θανάση Μιχελή.
“Είναι μια δικαίωση και κακώς τόσα χρόνια επέμεινε η Γενική Κυβέρνηση-και εμείς δυστυχώς- να κρατάει υπό τον έλεγχό της την Έκθεση,τώρα όσον αφορά τις απόψεις περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την ρύθμιση των οικονομικών υποχρεώσεων της προς τρίτους, αυτά θα διασαφηνιστούν μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει την λειτουργία του πριν ψηφιστεί στην Βουλή,εκτιμώ προς τα μέσα ή τέλος Απριλίου.
Πότε θα έχουν ολοκληρωθεί βέβαια όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα ετοιμασθεί ο νέος φορέας ώστε να λειτουργήσει φέτος η Εκθεση στην νέα της διοικητικκή μορφή, αυτό δεν μπορώ να το προβλέψω…” είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here