Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Step Up στην Λαμία (εικόνες)

0

Το “Step Up”, ένα συνέδριο για μικρούς και μεγάλους είναι μια πρωτοβουλία των φροντιστηρίων Έρεισμα και του ιδιοκτήτη Γιάννη Αναστασίου.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν η σημασία της συνεχής εκπαίδευσης και κάθε ένας από τους τέσσερις ομιλητές είχαν να πουν για το δικό τους ταξίδι σε αυτή.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Οδοντίατρος – Περιοδοντολόγος, Διπλωματούχος της Αμερικανικής Περιοδοντολογικής Εταιρίας και αναφέρθηκε στην έννοια της αποτυχίας. Έχοντας αποτύχει 2 φορές να περάσει στην σχολή που ήθελε από μικρό παιδί αλλά και αργότερα έχοντας απορριφθεί από 2 μεταπτυχιακά προγράμματα, ο ίδιος δεν το έβαζε κάτω και ερευνούσε διαφορετικές εναλλακτικές. Τελικά βρέθηκε στην Αμερική να ολοκληρώνει μερικά πολύ δύσκολα προγράμματα στον κλάδο του και πλέον να νιώθει-όπως δήλωσε στην ομιλία του χρησιμοποιώντας  και την πυραμίδα του Maslow ως παράδειγμα, στην κορυφή αυτής όπου βρίσκεται η αυτοολοκλήρωση.

Στην συνέχεια την σκυτάλη ανέλαβε η Βασιλική Φλωροπούλου, Business & Life Coach. Έχοντας εργασθεί για πολλά χρόνια σε μεγάλες εταιρίες της χώρας μας και έχοντας αναλάβει και ηγηθεί πολλά πρότζεκτ, η κ. Φλωροπούλου κατάλαβε πως το πάθος της είναι να καθοδηγεί ανθρώπους στην επίτευξη ατομικών και συλλογικών στόχος και έτσι από πέρυσι έχει δημιουργήσει την δική της εταιρία- αφήνοντας μια πολύ καλή θέση στον ιδιωτικό τομέα και ένας σίγουρο μισθό,- για να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες σε διάφορες εταιρίες. Η συνεχείς βελτίωση των δεξιοτήτων και των γνώσεων της ήταν το κλειδί, προκειμένου να αναλάβει τις δράσεις που θα την οδηγήσουν στην δική της αυτοολοκλήρωση.

Επόμενη ομιλήτρια ήταν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων Αμαλία Ποντίκα. Η κ. Ποντίκα έχοντας καλλιτεχνική φύση από μικρή ήθελε να γίνει διακοσμήτρια. Και αφού είχε κάνει τις σχετικές σπουδές ξεκίνησε να δουλεύει διάφορα πρότζεκτ. Στην πορεία όμως είδε πως το σχέδιο ήταν ένα ακόμη μεγάλο της πάθος και άρχισε να στρέφεται προς της Αρχιτεκτονική. Μια αρνητική εμπειρία για αυτήν θα την σημαδέψει όμως για πάντα. Ήταν μια φορά που βρέθηκε μπροστά σε μια αντιπαράθεση με μια αρχιτέκτονα που της είπε πως δεν μπορεί να αναφέρετε σε θέματα αρχιτεκτονικής αφού δεν είχε σχετικές σπουδές. Έτσι η Αμαλία, αφήνοντας πίσω της μια καριέρα που είχε ήδη ξεκινήσει, φεύγει για Ιταλία για να δώσει εξετάσεις για Αρχιτεκτονική. Πέρασε 9 σε 1500 άτομα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το να σπουδάσει κάποιος ξανά μετά από άλλες σπουδές ή να διαλέξει να ακολουθήσει έναν κλάδο διαφορετικό από τις αρχικές του σπουδές δεν είναι καταστροφή. Το αντίθετο μάλλον, γιατί το πείσμα προς τους στόχους μας και σε αυτά που νιώθουμε μπορούν να μας οδηγήσουν στην προσωπική ευτυχία.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Σωκράτης Χαρίσης. Ο Σωκράτης, μαθητής από τα φροντιστήρια Έρεισμα, έχει την δική του ιστορία να μας πει παρότι μόλις 24 ετών. Όπως ο ίδιος ανέφερε συνέχεια στην ομιλία του, από μικρός ήταν ένα παιδί περίεργο με την έννοια ότι έψαχνε πάντα να βρει απαντήσεις πίσω από το κάθε τι. Αυτή η περιέργεια του εκτοξεύτηκε όταν μπήκε στο σπίτι του ένας υπολογιστής. Έχοντας δουλέψει πολλά δικά του πρότζεκτ σε θέματα σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών εκτός πανεπιστημίου άρχισε να καταλαβαίνει πως αυτές τις υπηρεσίες μπορεί να τις προσφέρει και στο καταναλωτικό κοινό. Αυτό είναι που έβαλε και το μεγαλύτερο συστατικό της επιτυχίας του, δηλαδή το αίσθημα ευθύνης. Χωρίς αίσθημα ευθύνης δεν μπορεί να ολοκληρώσεις τους στόχους σου, γι αυτό θα πρέπει πάντα να αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη όταν κάτι δεν πάει καλά. Όπως είχε πει και ο Καζαντζάκης, “Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Να είσαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις”  Πλέον ο Σωκράτης έχει ιδρύσει την δική του εταιρία μαζί με δύο ακόμη συνεργάτες και έχει πλούσιο πελατολόγιο και εκεί που ξεκίνησε ως μια εταιρία τριών φίλων, πλέον έχει δημιουργηθεί μια επιχείρηση με 17 άτομα.

Στο πέρας των ομιλιών οι τέσσερις καλεσμένοι απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, με έντονο το ενδιαφέρον των μαθητών για την αντιμετώπιση της αποτυχίας.

Κύριος άξονας των απαντήσεων όλων των ομιλητών ήταν πως η αποτυχία θα υπάρχει πάντα στην ζωή μας σε ότι και να προσπαθούμε να κάνουμε και το καλύτερο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως άμυνα είναι η απομυθοποίηση της!

Στο τέλος, ο ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων Έρεισμα και οραματιστής του συνεδρίου Γιάννης Αναστασίου, εμφανώς συγκινημένος θέλησε να ευχαριστήσει όλους του παρευρισκόμενος και φυσικά το πλήθος μαθητών που άκουσαν, ρώτησαν και με την ελπίδα να εμπνεύστηκαν και να παρακινήθηκαν από τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, οι Αντιδήμαρχοι Πάνος Φώσκολος και Θανάσης Ντούζγος, καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ρίζος και Κώστας Αναστασίου.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο Λαμία FM-1 και το Lamiafm1.gr

Δείτε εικόνες από το 1ο Step Up συνέδριο:

Ο Γιάννης Αναστασίου και η γυναίκα του, Βάγια Κρίκου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here