Με καλό καιρό Πάσχα στην Ρούμελη!

0

Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες από την Μ.Παρασκευή έως και την Δεύτερη ημέρα του Πάσχα στην Φθιώτιδα σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια με ελαφρές νεφώσεις κατά τόπους και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από τους 15-18 βαθμούς τα πρωινά και γύρω στους 25-27 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες.
Από το απόγευμα της Μ.Πέμπτης άρχισε σταδιακά η μεγάλη έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων και κυρίως του λεκανοπεδίου της Αττικής προς την Περιφέρεια.
Η τροχαία αναμένει κορύφωση της εξόδου το μεσημέρι και το απόγευμα της Μ.Παρασκευής και οι τελευταίοι θα κινηθούν το πρωί και το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου.
Η Φθιώτιδα τόσο στα αστικά κέντρα Λαμία,Αταλάντη κ.α. όσο και στα χωριά θα υποδεχθεί τα ξενιτεμένα παιδιά της αλλά και επισκέπτες, φίλους και συγγενείς που θα επιλέξουν να περάσουν αυτές τις ημέρες εδώ την καρδιά της Ρούμελης που φημίζεται για τις γαστριμαργικές της παραδόσεις με τους πασχαλινούς οβελίες,τα… συμπαρομαρτούντα, μαγειρίτσες, κοκορέτσια και σπληνάντερα που καταναλώνονται ευρέως και αδιαλείπτως αυτές τις ημέρες.
Η αγορά της Λαμίας κινήθηκε αρκετά καλά την Μεγάλη Εβδομάδα ενώ τα κρεοπωλεία είχαν ικανοποιητικές παραγγελίες πασχαλινών αρνιών και κατσικιών,όλα βέβαια μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που βιώνει συνολικά η ελληνική κοινωνία.
Οι τιμές των αρνιών σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κρεοπωλών Φθιώτιδας Πάνο Αρβανίτη είναι από 7 μέχρι 9 ευρώ το κιλό.
Στην πλειονότητά τους οι οβελίες φέτος είναι ελληνικής προέλευσης και ελάχιστες ποσότητες εισαγομένων κυρίως αυτά που διατίθενται από αλυσίδες πολυκαταστημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here