Μετωπική σύγκρουση Αστυνομίας-Δήμου με τους ρομά της Ανθήλης!

0

Το κακό έχει παραγίνει,οι ρομά της Ανθήλης δεν αντιλαμβάνονται οτι η συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά ορισμένων ομοφύλων τους είναι σε βάρος τους και προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις εκ μέρους της τροπικής κοινωνίας!

Για δεύτερη φορά σήμερα μέσα σε 15 περίπου ημέρες αστυνομικοί αρχικά και στελέχη της πολεοδομίας του Δήμου στην συνέχεια με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κώστα Σταυρογιάννη οργάνωσαν επιχείρηση “Αρετής” νωρίς στις 7 το πρωί.

Η απόφαση της πολεοδομίας είναι να κατεδαφιστούν όλα τα αυθαίρετα ενώ η Αστυνομία αποφάσισε πυκνότερη περιπολία στην περιοχή και σύλληψη ενήλικου ή ανηλίκου που επιδίδεται σε παραβατικές πράξεις.

Ηδη τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις και τουλάχιστον 4-5 ρομά οδηγήθηκαν στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενοι με απόφαση των δικαστικών αρχών.
Ομως το πρόβλημα των Ρομά σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται διαχρονικά με αστυνομικές επιχειρήσεις,συλλήψεις και προφυλακίσεις,”εναν βάζεις μέσα 10 σου ξεπετάγονται” ανέφερε στο κεντρικο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 παλιός αυτοδιοικητικός που είχε στο παρελθόν αρμοδιότητα και για τους Ρομά.

Πρέπει άμεσα να ανοίξει διάλογος με ρομά που φέρονται ως “αρχηγοί” η εκπρόσωποί τους με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Λαμίας,της Δημοτικής Αρχής,της Αστυνομίας,της εκπαίδευσης και φυσικά της εκκλησίας.

Ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Συμεών με το ευρύ πνευματικό του επίπεδο και τις πραγματικά σύγχρονες αντιλήψεις του και σε κοινωνικά θέματα, πρέπει να αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλία και γιατί όχι προσέγγισης εκκλησιαστικά της φυλής των Ρομά.

Σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των Ρομά ένας παπάς μια φορά το μήνα καλό είναι μια Κυριακή να επισκεφθεί τους καταυλισμούς και να τελέσει θεία λειτουργία.

Ίσως πολλά να αλλάξουν…

Βέβαια η αλλαγή αυτή θέλει το χρόνο της , επιμονή και υπομονή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here