Μήπως οι Tούρκοι μπήκαν σε ελληνικό έδαφος;

0

Μυστήριο που συνεχώς πυκνώνει καλύπτει το περιστατικό με την σύλληψη χτες το απόγευμα των δύο Eλλήνων στρατιωτικών στον Έβρο με το πρόσχημα ότι παραβίασαν την γραμμή των συνόρων και βρέθηκαν εντός τουρκικού εδάφους.

Μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη τις αποκλειστικές απόψεις που διατύπωσαν στον ΛΑΜΙΑ FM-1 άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει ως τακτικό στρατιωτικό προσωπικό στον Εβρο, ότι μπορεί τα γεγονότα να μην εκτυλίχθηκαν όπως προβάλλονται από το πρωί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ελληνικές αλλά και τουρκικές πηγές.
Οι άνθρωποι αυτοί επισημαίνουν ότι ποτέ δεν κάνει περιπολία ένας αξιωματικός με ένα μόνιμο υπαξιωματικό στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι αν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές αποφεύγουν να κάνουν περιπολία για πολλούς λόγους,ακόμη κι από φόβο μήπως κάποιο περίπολο εμπλακεί σε ανάλογο περιστατικό.
Παρόλα αυτά επιμένουν οι πηγές μας,ένθεν κακείθεν των ελληνοτουρκικών συνόρων υπάρχουν εγκατεστημένα συστήματα παρακολούθησης της περιοχής των συνόρων οι οποίες εντοπίζουν κάθε κίνηση.

Επομένως αν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν μπει σε τουρκικό έδαφος θα είχαν ενημερωθεί αμέσως μέσω ασυρμάτου από το κέντρο παρακολούθησης της πλησιέστερης ελληνικής μονάδας του στρατού.
Οι ίδιοι ως έχοντες ειδικές γνώσεις γύρω από τα στρατιωτικά,λένε ότι καλόν είναι να εξετασθεί και η περίπτωση, οι τούρκοι να είχαν στήσει παγίδα στους έλληνες στρατιώτες και μόλις του είδαν πριν πατήσουν το πόδι τους σε τουρκικό έδαφος, να τους ακινητοποίησαν,τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην στρατιωτική διοίκηση της Ανδριανούπολης.

Αν έχει συμβεί κάτι ανάλογο τότε δικαιολογούνται και οι αναφορές ότι μπορεί “οι τούρκοι να επιθυμούν να ανταλλάξουν τους δύο στρατιωτικούς με ανάλογο αριθμό τούρκων φυγάδων αντιφρονούντων…” άποψη που οδηγεί στο συμπέρασμα να πρόκειται για στημένη υπόθεση εκ μέρους των τούρκων.
Το σημείο όπου βρέθηκαν και το γεγονός ότι η Άγκυρα “καθυστερεί” την επιστροφή τους παρά το γεγονός ότι το συμβάν θα έπρεπε να θεωρηθεί “ρουτίνας” δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τις προθέσεις της Τουρκίας.

Οι νεώτερες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι δύο Έλληνες , ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία που συνελήφθησαν, κρατούνται στην στρατοχωροφυλακή της Αδριανούπολης με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων.
Οι δύο στρατιώτες οδηγήθηκαν μάλιστα το πρωί σε τουρκικό δικαστήριο αφού προηγουμένως κατέθεσαν στις τουρκικές δικαστικές αρχές. Με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της Αδριανούπολης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, δόθηκε εντολή να συλληφθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους.

Κατά την πρόταση του εισαγγελέα, οι δύο στρατιωτικοί θα δικαστούν για τα αδικήματα της κατασκοπείας και την παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και ως τότε ζητήθηκε η κράτησή τους. Οι Αρχές ελέγχουν και τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Πιθανόν να δικαστούν την επόμενη εβδομάδα και να αθωωθούν, οπότε θα επιστρέψουν αμέσως στην Ελλάδα ανέφερε ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νεώτερη πληροφορία που μεταδίδεται επίσης με ιδιαίτερη επιφύλαξη αναφέρει ότι μέχρι τώρα σχεδόν ένα 24ωρο από το περιστατικό, δεν επετράπη στους δύο έλληνες στρατιωτικούς να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τις οικογένειες τους.

Άγνωστο είναι αν ζητήθηκε από πολιτικό πρόσωπο ή στρατιωτικό παράγοντα της Ελλάδας να μιλήσει τηλεφωνικά με τους δύο στρατιωτικούς και αυτό πρέπει να διευκρινισθεί άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here