Λοκρίδα: Πήγε να αγοράσει τρακτέρ μέσω …facebook και φυσικά ήταν απάτη!

0

Θύμα απάτης μέσω του διαδικτύου έπεσε ένας 80χρονος στη Λοκρίδα, ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει τρακτέρ από την Αγγλία. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο ηλικιωμένος τον Οκτώβριο του 2018 έπεσε θύμα απατεώνων, καθώς πείσθηκε ότι είχαν προς πώληση μέσω internet έναν γεωργικό ελκυστήρα που βρισκόταν στην Αγγλία και απέστειλε έμβασμα 4.000 ευρώ για την αγορά του.
Φυσικά το τρακτέρ δεν ήρθε ποτέ και ο ευκολόπιστος ηλικιωμένος αφού περίμενε αρκετό καιρό να ρθεί το τρακτέρ του απελπίστηκε,κατάλαβε ότι τον έπιασαν θύμα και κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία.
Μετά από έρευνες ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα ένας 64χρονος ημεδαπός, ένας 33χρονος αλλοδαπός & μία 30χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και πλαστογραφία, από κοινού.
Ανάλογες απάτες διέπραξαν σε βάρος και άλλων ατόμων στην Στερεά Ελλάδα.
Οι δράστες διέθεταν δύο τραπεζικούς λογαριασμούς σε διαφορετικές χώρες του εξωτερικού, εκ των οποίων ο ένας χρησίμευε για την κατάθεση των χρημάτων από τα θύματά τους και την ολοκλήρωση της υποτιθέμενης αγοραπωλησίας, ενώ ο δεύτερος για την άμεση μεταφορά του χρηματικού ποσού που είχε κατατεθεί στον πρώτο λογαριασμό και την αποφυγή δέσμευσής του, σε περίπτωση καταγγελίας της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια και άλλα αδικήματα, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν, από τις δύο προαναφερόμενες απάτες, ανέρχεται στα (5.600) ευρώ.

—Μόλις λίγες μέρες μετά τα όσ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here