ΛΑΡΚΟ τέλος;

0

Η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ με ότι συνεπάγεται αυτό για τους εκατοντάδες εργαζομένους και τους πολυπληθείς συνεργαζόμενους ελευθεροεπαγγελματίες και επιχειρηματίες είναι πρo των πυλών του εργοστασίου.
Σε αυτο το συμπέρασμα κατέληξαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετά την συνάντηση που είχαν με τον καθύλην αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ.Χατζηδάκης είχε φροντίσει άλλωστε να διαμορφώσει το κλίμα με τις δηλώσεις του στο forum του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου όπου είχε είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ!
Τώρα οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για την αυριανή Γενική τους συνέλευση (Κυριακή 8 Δεκεμβρίου) στην οποία καλούν να μετέχουν πολίτες ,εκπρόσωποι θεσμών και δομών της τοπικής κοινωνίας για να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο κινητοποιήσεων προκειμένου να μην κλείσει μια ακόμη εθνικής στρατηγικής σημασίας μεγάλη ελληνική βιομηχανία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr
Η κυβέρνηση τόνισε ότι, από τις επαφές που είχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξασφάλισε ότι παραμένει σε ισχύ η απόφαση του 2014, που προέβλεπε ότι, σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης, διαγράφεται το πρόστιμο των 136 εκατ. ευρώ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση τόνισε ότι υπάρχουν ανοιχτές επιλογές για το μοντέλο της πώλησης, όλες με κοινό παρονομαστή πως η εταιρεία θα παραμείνει σε λειτουργία (εκκαθάριση, ειδική διαχείριση, κτλ).

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους εργαζομένους να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις μέχρι τέλους του έτους. Από την πλευρά τους, τα σωματεία έθεσαν μια σειρά από ζητήματα, όπως η τύχη του προσωπικού, οι πιθανές αποζημιώσεις αποχώρησης κ.τ.λ.. Η κυβέρνηση τόνισε ότι τα θέματα αυτά θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αποκρατικοποίησης. Σε πρώτη φάση αναμένεται από το ΤΑΙΠΕΔ να ορίσει νομικούς συμβούλους για την αποκρατικοποίηση ενώ, για την όλη διαδικασία, προβλέπεται να υπάρξουν σφιχτά χρονοδιαγράμματα.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιφυλάχθηκαν για το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου μετάλλου Παναγιώτης Πολίτης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here