Λαμία: Το κτιριακό βγάζει στον δρόμο τους φοιτητές

1

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι.Τα κτιριακά προβλήματα του Πανεπιστημίου στη Λαμία που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα βγάζουν στον δρόμο τους φοιτητές. Η απόφαση να μετακινηθεί ένα από τα τμήματα που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Γαλανέϊκα,στην νότια Λαμία στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Στερεάς προκαλεί την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μαΐου στην πλατεία Πάρκου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνέλευση του συλλόγου των φοιτητών την Τρίτη 14 Μαΐου αναφέρεται:

Καταγγέλλουμε την απόφαση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μεταφέρει το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στην Λαμία για τους ακόλουθους λόγους:

 • Οι εγκαταστάσεις είναι ανεπαρκείς για την στέγαση του συνόλου των φοιτητών των προβλεπόμενων τμημάτων (Γενικό τμήμα φοιτητών πρώην ΤΕΙ, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό & Φυσικό Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
 • Οι εγκαταστάσεις κρίνονται ακατάλληλες για την ασφάλεια, τόσο των φοιτητών, όσο και του προσωπικού του ιδρύματος (έλλειψη έργων συντήρησης του κτηρίου)
 • Διακρίνεται προχειρότητα και έλλειψη μελέτης, όσων αφορά το πλάνο της μετακίνησης και της κάλυψης των αναγκών των φοιτητών

Μετά από τη πλήρη αγνόηση των επανειλημμένων προσπαθειών μας να επικοινωνήσουμε με τις Πρυτανικές Αρχές, με στόχο την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου αποφάσισε τα εξής:

Πορεία Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Μαΐου, ώρα 12:00, στην Πλατεία Πάρκου.

Απαιτούμε:

 • Άμεση επίλυσητου κτιριακού προβλήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών με παραχώρηση ή μίσθωση χώρου σε κοντινή απόσταση από το κτίριο του Πανεπιστημίου (πρώην Ακαδημία), που να καλύπτει τις ανάγκες για ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος και δέσμευση για την δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών στο άμεσο μέλλον
 • Άμεση αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεωντου Πανεπιστημίου που συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα τόσο των φοιτητών όσο και του προσωπικού του ιδρύματος.

Καλούμε να στηρίξουν και να συμμετέχουν στον αγώνα μας οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ, με τους οποίους αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, όπως και η τοπική κοινωνία της Λαμίας.

Η αδιαφορία των Πρυτανικών Αρχών και τοπικών φορέων (Δήμος, Νομαρχία) απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν φοιτητές, καθώς και οι προτεραιότητες που θέτει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχουν καταντήσει τις συνθήκες φοίτησής μας τριτοκοσμικές και επικίνδυνες!

Θυμίζουμε τα παρακάτω περιστατικά:

 • Πτώση κομματιού της οροφής του αίθριου της Σχολής Θετικών Επιστημών, συμβάν που έχει παρατηρηθεί ήδη δύο φορές
 • Πτώση της ψευδοροφής στις αντρικές τουαλέτες του κτηρίου
 • Πτώση οροφής του εστιατόριου της Σχολής πάνω σε φοιτητή
 • Πολλαπλές πλημμύρες που σημειώνονται, τόσο στο εστιατόριο, καθιστώντας το μη-λειτουργικό, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. δεν τους βγαζει το προβλημα, αλλα “καποιοι”. ας πουμε μερικα.
  δεν τους αρεσει το κτηριο του ΤΕΙ και τους αρεσει αυτο που βρισκονται σημερα??? να νοικιασουμε????? εχουμε κανενα “ετοιμο” ξερουν οι τοπικου λεβεντες για ενοικιασεις “φιλικων” κτηριων, βουιζει ο τοπος!!!
  καποιο “λακο” εχει η “φαβα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here