Λαμία μπορείς…

0

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα της Λαμίας και εδικά η αποχώρηση του μεγαλομετόχου Πανουργιά Παπαϊωάννου ασφαλώς δεν είναι ευχάριστο γεγονός, όπως και η αποχώρηση ή κατ άλλους απομάκρυνση, του προπονητή Μάκη Χάβου, όμως η ομάδα της Λαμίας δεν είναι πρόσωπο αλλά ιδέα,ιστορία, πρότυπο για εκατοντάδες νέους ανά την Φθιώτιδα.

Το βέβαιο είναι ότι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου θα παραμείνει κοντά στην Λαμία με κάθε τρόπο μέχρι το τέλος του νέου πρωταθλήματος και ας είναι βέβαιοι οι φίλαθλοι ότι σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή, ο ίδιος θα συνεισφέρει οικονομικά και θα σώσει την ομάδα!

Όσο για το διαζύγιο με τον προπονητή Μάκη Χάβο κατά την άποψη μας ήταν το επιστέγασμα ενός προαναγγελθέντος εδώ και μήνες επικειμένου διαζυγίου ανεξαρτήτως των προθέσεων και των αποφάσεων του μεγαλομετόχου της ομάδας.

Αυτές τις ημέρες θα δούμε πολλά να γράφονται από ορισμένες εκτός Φθιώτιδας ιστοσελίδες και εφημερίδες ,είδαμε ήδη να «ρέουν» δημοσιογραφικά κροκοδείλια δάκρυα μετά την αποχώρηση του κ.Χάβου, προσωπικά δεν είδαμε ούτε ένα φίλαθλο να κλαίει για τον συμπαθή και ικανό προπονητή , ο ίδιος έκανε τις επιλογές του και καλή του ώρα,τον ευχαριστούμε και θα χαιρόμαστε για την πορεία του σε κάποια άλλη ομάδα.

Εμείς συνεχίζουμε με όποιον ποροπονητή διάδοχο του κ.Χάβου επιλέξει η διοίκηση.
Δεν ακούσαμε κανέναν φίλαθλο να αιτιάται τον κ.Παπαιωάννου και την διοίκηση της ομάδας όπως κάποιοι έγραψαν, γιατί δεν ενέδωσαν στις οικονομικές απαιτήσεις του ως χτες τεχνικού τημ της ομάδας μας.

Ουδείς αναντικατάστατος, νομοτελειακά!
Αλλά και ουδέν «κακόν» αμιγές καλού!
Ίσως έπρεπε να επέλθουν οι εξελίξεις αυτές μήπως και αφυπνιστούν συνειδήσεις και χαλαρωμένες αντιλήψεις.

Το δόγμα «ωραία πληρώνει ο Πανουργιάς και εμείς ενίοτε από την τηλεόραση μας απολαμβάνουμε και χαιρόμαστε που η πόλη μας έχει ομάδα στην μεγάλη κατηγορία…» ήταν ένα βόλεμα αδάπανης ποδοσφαιρικής ευδαιμονίας!

Ως εδώ όμως…
Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει λαϊκή βάση και τούτο δε σημαίνει ότι πρέπει υποχρεωτικά να δημιουργηθεί ένα ας πούμε νομικό πρόσωπο εταιρικής ευθύνης και συμμετοχής,αρκεί ένα μέτωπο κοινωνικής συνυπευθυνότητας.
Απλά και κατανοητά ας αποδεχτούμε ότι τα καλά κοστίζουν και όχι κατ ανάγκην ακριβά.

Ένα εισιτήριο διαρκείας μπορεί να κοστίζει όσο ένα καλό τραπέζι σε μια καλή ταβέρνα.

Το τραπέζι διαρκεί λίγες ώρες ενώ το διαρκείας εισιτήριο μια ολόκληρη ποδοσφαιρική χρονιά.

Εάν τώρα 3000 φίλαθλοι της Φθιώτιδας δεν έχουν την διάθεση να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας ή να αγοράζουν απλά εισιτήρια και να γεμίζουν ασφυχτικά το ΔΑΚ σε κάθε αγώνα της ομάδας μας και όχι μόνο με τον Ολυμπιακό ή με την ΑΕΚ, τότε πραγματικά δεν μπορούμε να απαιτούμε η πόλη ,ο Νομός μας να έχει μια ομάδα στην super league 1 Κατηγορία.

Η αγορά εισιτήριων διαρκείας και η μαζική προσέλευση των φιλάθλων ώστε να μην μένει ούτε μια θέση κενή στις κερκίδες, θα δείξει ότι και χωρίς τον Πανουργιά Παπαϊωάννου –όσο και αν αυτό είναι επώδυνο- μπορούμε κρατήσουμε δυνατή την ομάδα της Λαμίας.

Τέλος όσο και αν μας δυσκόλεψε η κρίση και τα οικονομικά των επιχειρήσεων συρρικνώθηκαν, υπάρχει ζωντανή οικονομία και στην περιοχή μας,υπάρχουν γνωστές η και λιγότερο γνωστές επιχειρήσεις να στηρίξουν χορηγικά την ομάδα μας, ας το πράξουν.

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου άνοιξε τον δρόμο μπορούμε να τον συνεχίσουμε εμείς.

Μπορεί η ομάδα με νοικοκυρεμένη οικονομική διαχείριση από τα μέλη του ΔΣ να συνεχίσει την πορεία της, χωρίς εκπτώσεις, στο πρωτάθλημα της μεγάλης Κατηγορίας, κραταιά και ανταγωνιστική όπως επί ημερών Παπαϊωάννου.

Και πιστεύουμε ότι ο κ. Παπαϊωάννου θα είναι πάντα κοντά μας και η Λαμία δεν θα πέσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here