Λαμία: Ελεύθερα όλα τα μέλη των 2 εγκληματικών οργανώσεων για την ηρωίνη

0

Μέχρι το αργότερο την Τρίτη λόγω σαββατοκύριακο και αργίας και οι 7 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών θα είναι ελεύθεροι.

Αυτή είναι η απόφαση του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας όπου σήμερα σε μια εξαντλητική διαδικασία εκδικάστηκε η υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο και αναφερόταν σε συνεργασία δύο εγκληματικών οργανώσεων σε Λαμία και Λάρισα.

Τα μέλη των οργανώσεων 14 τον αριθμό και οι δύο αρχηγοί τους είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2018 ο ένας μάλιστα από τους αρχηγούς ήταν ήδη προφυλακισμένος για παρόμοια αδικήματα.

Σήμερα οι δικαστές αποφάνθηκαν περί της αθωότητας ενός εκ των κατηγορούμένων για όλες τις κατηγορίες,απαλλάχθηκαν όλοι από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και οι ποινές τους από 3 χρόνια έως 5 που ήταν η ανώτερη ποινή και αφορούσε τους 2 φερόμενους ως αρχηγούς,είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα κάτι που δίνει την δυνατότητα άμεσα ασκώντας έφεση να αφεθούν όλοι ελεύθεροι.

“Από την σύλληψη τον περασμένο Μάιο ισχυριζόμαστε πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής  οργάνωσης. Η σημερινή απόφαση του 3μελούς Εφετείου κακουργημάτων αποτελεί σταθμό στα δικαστικά χρονικά. Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, και οι ποινές που επιβλήθηκαν από 3 έως 5 χρόνια είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα,τόνισε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων,Δημήτρης Κρούπης.

Για μία ακόμη φορά από τους συνηγόρους τονίστηκε η ανάγκη να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να βελτιωθούν οι παθογένειες .Να εναρμονιστεί η νομοθεσία με την πραγματικότητα και να σταματήσουν σωρηδόν και με μεγάλη ευκολία να χαρακτηρίζονται ως εγκληματικές οργανώσεις ομάδες ατόμων χρηστών κατά κύριο λόγο που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here