Κατολισθήσεις έκοψαν τον δρόμο στα ορεινά της Υπάτης. Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

1
Μπορεί το κύμα κακοκαιρίας που επισκέπτεται το τελευταίο 48ωρο την Στερεά να βαίνει προς εκτόνωση εντούτοις τα προβλήματα συνεχίζονται.
Στα ορεινά της Υπάτης μεταξύ Μεσοχωρίου Πύργου και Περιστερίου έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις ενώ σε μία περίπτωση από την καθίζηση του οδοστρώματος διεκόπη η συγκοινωνία μεταξύ αυτών των χωριών.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή παρενέβη με μηχανήματα αλλά το φαινόμενο είναι ακόμη σε εξέλιξη και όπως υπολογίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας που μίλησε στον FM-1, αύριο θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του δρόμου.
Όσον αφορά τον Σπερχειό ο όγκος των νερών αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες και να αρθούν οι απαγορεύσεις διέλευσης στις γέφυρες όπως στον Φραντζόμυλο.
Κάναμε όλα όσα θα μπορούσαμε να κάνουμε και αυτή τη φορά βάση και των όσων προβλέπονται  και επιτρέπονται αφού η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Νatura,και το θετικό είναι πως όλα τα αναχώματα στην κοιλάδα άντεξαν και δεν κινδύνεψαν ΔΔ όπως διαβεβαίωσε ο κος Καρακάντζας απαντώντας και στα παράπονα για έλλειψη παρεμβάσεων στο ποτάμι.


Record music and voice >>

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της ΤΚ Φρατζή Κώστας Ζούκας επέμενε πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνουν έργα στον Σπερχειό για να μην πνίγονται καλλιέργειες και να μην αποκλείεται το χωριό.


Audio and voice recording >>

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πόσα λεφτά έχουν φαγωθεί σε έργα και αποζημιώσεις τόσα χρόνια, κάνοντας έργα στον κάμπο αντί στα ορεινά ….έργα ορεινής υδρονομίας αν έχετε ακουστά.
    αλλά τα έργα κάθε χρόνο και οι αποζημιώσεις,θρέφουν το πελατειακό σύστημα, σωστά?
    ετσι οι βλαχοπολιτικοι ζουν και βασιλεύουν και ο λαός πληρώνει υποφέρει. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here