Θανάσης Μιχελής:Αυτή είναι η αλήθεια για την γέφυρα στο Παλιούρι

0

Θέση στην εκκρεμότητα της κατασκευής γέφυρας στο Παλιούρι της Δυτικής Φθιώτιδας πήρε σήμερα με δελτίο τύπου ο βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Μιχελής.Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Μακρακώμης Θύμιου Παπαευθυμίου στον FM-1 για την ανύπαρκτη γέφυρα  belley που είχε υποσχεθεί το ΓΕΣ.

Δεν προσφέρεται το θέμα για πολιτική εκμετάλευση,τονίζει ο κος Μιχελής.

Δείτε αναλυτικά

Θέμα: Η γέφυρα στο Καστρί Δυτ. Φθιώτιδας

Με αφορμή τη μακροχρόνια πορεία (2015 έως σήμερα) αποκατάστασης της γέφυρας στο Καστρί Δυτ. Φθιώτιδας, δίδονται οι παρακάτω διευκρινήσεις:

Η παλαιά πέτρινη γέφυρα χρειάζονταν παρεμβάσεις βελτίωσης. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (Τμ. Φθιώτιδας) που ανάλαβε αυτό το έργο, προχώρησε βεβιασμένα, το έτος 2015, σε παρεμβάσεις χωρίς την άδεια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπούν αμέσως οι εργασίες με παρέμβαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ), καθιστώντας έτσι τη διέλευση από τη γέφυρα αδύνατη.

Ύστερα από αιτήματα κατοίκων έκανα παρέμβαση στο τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης από το Κ.Α.Σ.

Το Κ.Α.Σ. επισημαίνοντας την χωρίς άδειά του παρέμβαση σε «μνημείο νεωτέρων χρόνων», όπως έχει χαρακτηρίσει τη γέφυρα, απέρριψε και πάλι το αίτημα ανακατασκευής της.

Μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπ. Πολιτισμού (νέα υπουργός κ. Κονιόρδου) επανήλθα και πάλι. Βρέθηκε η συμβιβαστική λύση της κατασκευής μικρής γέφυρας, τύπου Belley, στην παραδίπλα περιοχή, με την υποχρέωση μερικής αποκατάστασης της παλαιάς πέτρινης γέφυρας. Με αυτή την προϋπόθεση το Κ.Α.Σ έδωσε άδεια εργασιών, οι οποίες και προχώρησαν.

Σήμερα έχουν γίνει οι εργασίες υποδομής και αναμένεται η τοποθέτηση της “προκάτ” γέφυρας belley την οποία προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός. Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής της περιοχής με αίτημα της να φροντίσει για τη συντομότερη επίλυση του προβλήματος.

Κάθε άλλο σχόλιο και πολιτική εκμετάλλευση περιττεύει.  

 

Θ. Μιχελής

 

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here