Η ομιλία της Βιργινίας Στεργίου στο εκλογκικό της κέντρο στην Στυλίδα!

0

Σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους εμάς. Να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα αλλάξουμε όλα όσα μας ενοχλούν. Να νοικοκυρέψουμε το Δήμο μας από άκρη σε άκρη και να κάνουμε το Δήμο Στυλίδας προορισμό και όχι πέρασμα!
Θέλουμε η κάθε γειτονιά του δήμου μας να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα, να αποτελέσει πόλο έλξης, τουρισμού, και πολιτισμού.
Αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του δήμου μας και όχι οι άνθρωποι. Θα αναμετρηθούμε όμως με τους πολιτικούς μας αντιπάλους για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στο Δήμο σε σχέση με αυτούς. Βέβαια, ορισμένοι έχουν αναγάγει την λασπολογία και την παραπληροφόρηση ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, ως όρους πολιτικού διαλόγου και ανταγωνισμού.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε αλλά θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές του πολιτικού μας πολιτισμού και του πολιτικού μας ήθους, στοιχεία που κοσμούν τον συνδυασμό μας.
Ο Δήμος δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός. Ο Δήμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί το εφαλτήριο προσωπικών και επαγγελματικών επιδιώξεων αλλά θέση ευθύνης δημιουργίας και προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο των συνδημοτών μας.
Φίλες και φίλοι,
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Όλοι γνωρίζουμε τώρα περισσότερο από ποτέ, ότι ο μόνος ανεξάρτητος και υπερκομματικός συνδυασμός είναι η «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» που δεν γεννήθηκε σε βουλευτικά γραφεία, δεν δέχτηκε πολιτική χειραφέτηση από κανένα, ούτε πήρε κομματικά χρίσματα και δεν χρειάστηκε ποτέ να το αποδείξουμε αυτό ή να διαψεύσουμε το αντίθετο, γιατί έτσι είναι. Έτσι είμαστε εμείς, ανεξάρτητοι και ενωμένοι μαζί με όλη την Ανατολική Φθιώτιδα από την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε όλους τους δημότες που θέλουν να δουν τον τόπο μας να προοδεύει και να προχωρά μπροστά.
Φίλες και φίλοι,
Προσωπικά δεν μου αρέσει η λέξη όραμα, θα μιλήσουμε πιο προσγειωμένα και να σταθούμε σε μικρά και καθημερινά ζητήματα χωρίς μεγαλοστομίες, υποσχέσεις, ταξίματα και δωρεάν παροχές που δεν μπορούν να γίνουν και το ξέρετε πολύ καλά.
Θα αναφερθώ εν συντομία στους βασικούς πυλώνες του δικού μας προγράμματος .
Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη:
Δίνουμε έμφαση στην καθαριότητα, στο φωτισμό στα πεζοδρόμια, τις λακκούβες, το πράσινο, τις παιδικές χαρές, αλλά και στο πόσιμο νερό όπου χρειάζεται.
Θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να λύσουμε το πρόβλημα της αποχέτευσης σε ολόκληρο το δήμο.
Η άρδευση είναι στις προτεραιότητές μας, όπως και η αγροτική οδοποιία.
Σταδιακή αντιμετώπιση του θέματος με τα αδέσποτα με δημοτικό κτηνιατρείο και κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.

Στο δεύτερο πυλώνα μας βρίσκεται ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση: Δεσμευόμαστε ότι θα γίνει η αποπεράτωση του κλειστού Γυμναστηρίου Στυλίδας και ουσιαστική προσπάθεια για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση αθλητικών χώρων σε κάθε χωριό – τοπική κοινότητα του δήμου μας.
Η ανάδειξη, προβολή και συντήρηση αρχαιοτήτων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η τουριστική αξιοποίηση και προστασία των ιστορικών χώρων του Δήμου μας, αποτελεί υποχρέωση αλλά και δέσμευση.
Είναι δεδομένη η στήριξη μας στους πολιτιστικούς μας συλλόγους.
Η Βελτίωση και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, στήριξη και ανάδειξη του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιβάλλεται, για το μέλλον των παιδιών μας.
Αλλά και η ίδρυση Δημοτικού Ωδείου είναι μέσα στα σχέδιά μας.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες ανήκουν και αυτές στις προτεραιότητές μας:
Αναβαθμισμένα ΚΑΠΗ, ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δημιουργία δομών για άτομα με αναπηρία.
Η Κοινωνική μέριμνα – Εθελοντισμός: Με λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φαρμακείου και ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης εντάσσονται και αυτά στο πρόγραμμά μας.
Και με την καθιέρωση της ημέρας του πολίτη, που έχει στόχο τον ανοιχτό διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και την επικοινωνία των πολιτών απευθείας με το Δήμο θα ελαχιστοποιήσουμε τις αποστάσεις μεταξύ δημάρχου και δημότη.

Η επιχειρηματικότητα και η οικονομία είναι και αυτές στις προτεραιότητες μας:
Στήριξη των συνεταιρισμών και των παραγωγών με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος.
Έχουμε πρόγραμμα για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας:
Ενίσχυση και στήριξη του εμπορικού κόσμου με εκδηλώσεις Χριστουγέννων, Πάσχα, Αποκριές, Λευκές Νύχτες, Ναυτική Εβδομάδα. Επαναφορά του «Διάπλου του Μαλιακού» και άλλων εκδηλώσεων για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Στηρίζουμε το Θεματικό Τουρισμόόπως:α) Αγροτουρισμό για την προβολή των τοπικών προϊόντων. β). Εκπαιδευτικό Τουρισμό για να γνωρίσει ο επισκέπτης την πατρίδα του Αχιλλέα, το Μυκηναϊκό πολιτισμό στην Ανατολική Φθιώτιδα σε συνεργασία με τα Εθνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. γ). Θρησκευτικό Τουρισμό, γιατί τα μοναστήρια μας είναι μοναδικά (Ιερές Μονές Αγ. Βλασίου Στυλίδος, Αγ. Γεωργίου Νεράιδας, Αγ. Γεωργίου Μύλων, Αγ. Παρασκευής Σπαρτιάς, ΠαλαιομοναστηρίουΛογγιτσίου, Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράϊδας). δ). Αθλητικό τουρισμό με διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Η ανακύκλωση είναι ένα στοίχημα για εμάς. Θα εργαστούμε γι’ αυτό με ενημέρωση και πιλοτική εφαρμογή για το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες. Συλλογή και επεξεργασία των πράσινων αποβλήτων (κυρίως κλαδέματα) με ειδικό κοστολογημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα.

Μετατρέποντας το Δήμο Στυλίδας σε μια “έξυπνη πόλη”, όπου όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα συνδέονται μεταξύ τους με νέες τεχνολογίες, ώστε η μία να γνωρίζει τι κάνει η άλλη, θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα πολύ πιο γρήγορα.

Έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργήσουμε γέφυρα προγραμματικών συμβάσεων συνεργασίας του Δήμου με Πανεπιστήμια, για την παροχή πεδίου έρευνας, δράσης και υλοποίησης έργων.

Φίλες και φίλοι
Στις 26 Μαΐου κρίνεται το αύριο του τόπου μας!
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τον πήχη ψηλά. Να κάνουμε περισσότερα από όσα θα ανακοινώσουμε και να δώσουμε λύσεις όπου χρειάζεται.
Τίποτα δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο. Εμείς όμως θα δουλέψουμε σκληρά. Θα αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας, τις γνωριμίες και τη δυναμική μας και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε!
Σε ότι με αφορά, δεσμεύομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να γίνει ο Δήμος Στυλίδας ένας Δήμος- πρότυπο, ένας Δήμος που θα μας αξίζει και για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι. Γιατί το καθήκον μας σ’ αυτό τον υπέροχο τόπο είναι να τον αφήσουμε καλύτερο στα παιδιά μας.
Φίλες και φίλοι,
Πάμε δυνατά!Πάμε για τη Νίκη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here