Η ιστορία της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας.

1

Μια πολύ σημαντική για την ιστορία της Λαμίας,της Φθιώτιδας και όλης της Στερεάς Ελλάδας εκδήλωση οργανώνεται την Κυριακή στις 11.30 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου του Φιλολόγου καθηγητή Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου του τελευταίου διατελέσαντος Διευθυντή της Π.Α.Λ. με τίτλο “Η Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας-όπως την έζησα σπουδάζοντας και όπως την υπηρετήσαμε διδάσκοντας”
Η Π.Α.Λ.ήταν ένα ιστορικό εκπαιδευτικό, πνευματικό και πολιτιστικό Ίδρυμα που καταργήθηκε μεν γιατί αναβαθμίστηκε σε Πανεπιστημιακή Σχολή, αλλά δεν αναπληρώθηκε δε με την λειτουργία στην Λαμία αντίστοιχου Παιδαγωγικού Τμήματος.
Η φθίνουσα πορεία μιας ιστορικής πόλης…
Ο κ.Παπαναγιώτου απόφοιτος και ο ίδιος της Π.Α.Λ. και στην συνέχεια της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, βίωσε με την ιδιότητα και του σπουδαστή αλλά και του διδάσκοντος την ιστορία της Π.Α.Λ.για πολλά χρόνια και μέσα από τις σχεδόν 800 σελίδες αυτού του πονήματος, παράλληλα με την παρουσίαση της λειτουργίας και της δράσης της Ακαδημίας ο αναγνώστης γνωρίζει και “βιώνει” ημέρες και χρόνους μιας περασμένης αλλά ποτέ ξεχασμένης εποχής τούτης της πόλης. Σε αυτό φροντίζει με περίσσεια επιμέλεια να μας θυμίζει με το βιβλίο του ο καλός μας φιλόλογος στα μαθητικά μας χρόνια, αλλά και ένας από τους πρώτους συνεργάτες και υποστηριχτές από το 1988 της λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο κ.Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου.
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να συνεχίσει την άοκνη πνευματική του προσφορά στον τόπο μας.
Ας ακούσουμε ένα απόσπασμα απο την συνομιλία που είχαμε στο κεντρικό δελτίο του FM-1.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here