Η εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας…

0

Με το θερμόμετρο στο κέντρο της Λαμίας στους 36 βαθμούς Κελσίου η Λαμία δεν έχει καθόλου κίνηση τώρα 2 και μισή το μεσημέρι.
Άλλοι επέλεξαν να πάνε να ψηφίσουν πρώτα και μετά να κάνουν τις μικρές τους εξορμήσεις κυρίως προς τις παραλιακές περιοχές και άλλοι έφυγαν το πρωί για δροσερούς τόπους και θα επιστρέψουν το απόγευμα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στη Φθιώτιδα λειτουργούν 364 εκλογικά τμήματα, ένα είναι ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών και ένα βρίσκεται μέσα στις φυλακές Δομοκού για κρατούμενους που έχουν τα πολιτικά τους δικαιώματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Δικηγορικό Σύλλογο της Λαμίας η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά εκτός από δυό-τρεις περιπτώσεις που παρατηρήθηκε έλλειψη ή μη παράδοση ψηφοδελτίων συγκεκριμένων κομμάτων, με παρέμβασή της Εφέτη- Εφόρου των εκλογών έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και έτσι η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά.

Αυτή την ώρα είναι πολύ περιορισμένη η προσέλευση των ψηφοφόρων.
Δεν ξέρουμε αν θα είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη η αποχή από εκείνη τον ευρωεκλογών, σε ρεπορτάζ που κάναμε πριν λίγο σε κεντρικά εκλογικά τμήματα της Λαμίας, η συμμετοχή άγγιζε ποσοστά προσέλευσης 50 με 60%.

Αντίθετα μικρότερη είναι ως τώρα η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα των δημοτικών κοινοτήτων στην περιφέρεια της Φθιώτιδας.
Δικαστικοί αντιπρόσωποι με τους οποίους επίσης μιλήσαμε, εκτιμούν ότι δεν θα είναι υψηλότερο από τις ευρωεκλογές το ποσοστό αποχής, ενδεχομένως μάλιστα κατά ορισμένους να είναι και μικρότερο, μένει να το δούμε μετά τις 7 το απόγευμα.

Η Φθιώτιδα είναι 5 εδρική , η προηγούμενη σύνθεση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ήταν 4 ΣΥΡΙΖΑ -1 ΝΔ θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί σήμερα,θα είναι αντίστροφη δηλαδή 1-4 υπέρ ΝΔ ή 3-2 ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ή 3-2 ΝΔ-ΣΙΡΙΖΑ και άλλο κόμμα πιθανόν ΚΙΝΑΛ;
Χωρίς σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στον εξαεδρικό νομό της Εύβοιας,(ήταν 4 ΣΥΡΙΖΑ,1 ΝΔ και 1 Χ.Α.)
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η μοναδική έδρα του ΚΙΝΑΛ στην Στερεά ίσως βγει τελικά στην Εύβοια.
Στον 3εδρικο νομό της Βοιωτίας ήταν 1 ΝΔ,1 ΣΥΡΙΖΑ τώρα ίσως αλλάξει η αναλογία με 2 ΝΔ και 1 ΣΥΡΙΖΑ και στους μονοεδρικούς Νομούς Φωκίδας (1 ΣΥΡΙΖΑ) πιθανόν η έδρα να περάσει στην ΝΔ και Ευρυτανίας ήταν 1 ΝΔ και μάλλον θα κρατήσει την γαλάζια έδρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here