Η Γιούλη Μάλαινου, από το Καρπενήσι, έχασε τη μητέρα της στο Μάτι Αττικής!

0

Η Ευρυτανία μετρά τις δικές της απώλειες από τον πύρινο όλεθρο στην ανατολική Αττική. Μια 73χρονη γυναίκα, οι κόρες της οποίας ζουν και εργάζονται μόνιμα στο Καρπενήσι, βρίσκονταν την ώρα της φωτιάς στο Μάτι, μαζί με τη 13χρονη εγγονή της, μαθήτρια που φοιτά σε σχολείο της πόλης του Καρπενησίου. Οι δυο τους παραθέριζαν σε εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας της οικογένειας, όταν μέσα σε λίγες στιγμές το σκηνικό μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Η 73χρονη και η εγγονή της έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, όμως η πρώτη δεν τα κατάφερε και πνίγηκε… Ως εκ του θαύματος, το μικρό κορίτσι κατάφερε να σωθεί, παρότι βρέθηκε για περίπου 4,5 ώρες μέσα στο νερό.
Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά που «έτρεχε» με φοβερή ταχύτητα έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η γιαγιά και η εγγονής της προσπάθησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα. Η γυναίκα έπεσε στο νερό μαζί με το κορίτσι στην περιοχή της «Αργυρής Ακτής» στο Μάτι, για να διασωθεί από τις φλόγες. Η 73χρονη κολυμπούσε επί ώρες: ήταν φορτωμένη με σακίδια και κολυμπούσε με τα ρούχα, όμως δεν τα κατάφερε· πνίγηκε στη θάλασσα που προσπάθησε να βρει τη σωτηρία.

Η 13χρονη εγγονή της, που κολυμπούσε μαζί γιαγιά της, διασώθηκε 4,5 ώρες (!) αφού βρέθηκε στη θάλασσα. Μέχρι και λίγο πριν να ανέβει στο φουσκωτό που την έβγαλε στο λιμάνι της Ραφήνας, το κορίτσι έβλεπε τη γιαγιά της πίσω της, δυστυχώς όμως η 73χρονη δεν τα κατάφερε…
Η Γιούλη Μάλαινου, υπάλληλος του δήμου Καρπενησίου, έχασε τη μητέρα της στην πύρινη κόλαση. Οι δηλώσεις της στα ΜΜΕ, με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια, είναι συγκλονιστικές. Η ίδια μετέβη με τον σύζυγό της Δημήτρη Τσελεπή, στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει την 73χρονη μητέρα της…

«Ηρθα να αναγνωρίσω τη σορό της μητέρας μου. Χθες πνίγηκε στο Μάτι, στην Αργυρά Ακτή.
Εφυγε με την ανιψιά μου, την εγγονή της που παραθέριζαν στο εξοχικό μας όταν έπιασε πολύ πυκνός καπνός και έπιασε και φωτιά και ο κήπος της πολυκατοικίας που μένανε.
Φύγανε προσπαθώντας να σωθούνε. Αλλοι έφυγαν αριστερά δεξιά. Αυτοί είχαν την ατυχία να πάνε δεξιά. Εφτασαν σε ένα σημείο που υπήρχε μία καφετέρια που φλεγόταν η στέγη της, ενώ ήταν συγκεντρωμένος κόσμος στα πόδια ουσιαστικά της φλεγόμενης οροφής, στην άκρη της θάλασσας. Οταν η στέγη κατέρρευσε ο κόσμος που ήταν ο μισός μέσα στο νερό αναγκάστηκε να αρχίσει να κολυμπάει για να απομακρυνθεί από τα συντρίμμια που φλεγόντουσαν».
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here