Η έναρξη εφαρμογής του νέου ποινικού κώδικα και τα παρατράγουδά της (ηχητικό)

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας εξηγεί στον FM-1

0

Της αναβολής γίνεται τις τελευταίες μέρες στα Δικαστήρια της χώρας με αφορμή την έναρξη ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα την 1η Ιουλίου.

Τα είχαμε επισημάνει εγκαίρως.Ο τρόπος που ψηφίστηκε, ακύρωσε το νομοθέτημα στην πράξη,σχολίασε μιλώντας στον FM-1 ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάσης Μακρυγιάννης.

Ο κώδικας ήταν παλιός,ήθελε σίγουρα αναμόρφωση αλλά ο χρόνος και ο τρόπος που ψηφίστηκε, την τελευταία μέρα πριν την διάλυση της Βουλής και με  την απουσία της αντιπολίτευσης και κυρίως ο χρόνος έναρξης ισχύος του αποδεικνύονται λάθος.

Όλοι θέλουν να αναβάλλουν τις υποθέσεις τους που πρόκειται να εκδικαστούν πριν την 1η Ιουλίου ημέρα ισχύος του νέου κώδικα για να τύχουν ευνοϊκότερων διατάξεων αφού εφαρμόζεται  ο νόμος που ισχύει κατά τον χρόνο που εκδικάζεται μια υπόθεση.

Αυτό θα ισχύσει τόσο για την δίκη Κορονέα – Σαραλιώτη που εκδικάζεται στο Εφετείο Λαμίας όσο και κυρίως για πολύ μεγαλύτερες υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής.Η δίκη Γρηγορόπουλου στο Εφετείο Λαμίας μπορούσε να έχει τελειώσει σε ένα 6μηνο και όχι σε 2,5 χρόνια για την τελευταία δικάσιμο που θα είναι στις 29 Ιουλίου,σίγουρα δεν φταίει η χθεσινή αδιαθεσία του συνηγόρου του Κορκονέα,ξεκαθάρισε ο κος Μακρυγιάννης.

Όσον αφορά στην δυσκολία εφαρμογής σε τόσο σύντομο διάστημα 1000 αναθεωρημένων άρθρων,ο Δικηγορικός Σύλλογος για να διευκολύνει τα μέλη του αλλά και δικαστικούς οργανώνει στις αρχές Ιουλίου διήμερο σεμινάριο στα Καμένα Βούρλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here