Ζητά την λήψη μέτρων ο Νότης Μαριάς για τον κορωνοϊό -Ηχητικό

0

 

Την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση  του κορωνοϊού ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής Νότης Μαριάς. 

Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε την αδράνεια της κυβέρνησης στο σοβαρό αυτό ζήτημα δημόσιας υγείας επισημαίνοντας ότι ο εφησυχασμός δεν βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας. 

Παρότι βέβαια δεν θα πρέπει να καλλιεργείται κλίμα πανικού η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα τα  ενδεδειγμένα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας προσώπων και εμπορευμάτων που προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, τόνισε χαρακτηριστικά .

Παρατήρησε δε ότι ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η απευθείας  πτήση γνωστής κινεζικής εταιρίας από το Πεκίνο με προορισμό την Αθήνα και μάλιστα αναμένεται το επόμενο Σάββατο 29/2 η άφιξη νέου δρομολογίου από Πεκίνο.

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς  ζήτησε την λήψη μέτρων σε λιμάνια και αεροδρόμια  πύλες εισόδου Σέγκεν στη χώρα μας όπου πρέπει να υπάρχουν θερμικές κάμερες και να  γίνεται τουλάχιστον θερμομέτρηση όσων έχουν αφιχθεί από χώρες όπου υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να  κλείσει τα ελληνικά σύνορα με Αλβανία και Σκόπια λόγω των στενών σχέσεων των εν λόγω  χωρών με την Ιταλία ενόψει μάλιστα και της έλλειψης στοιχειωδών προληπτικών υγειονομικών μέτρων στα εν λόγω δύο           κράτη-παρίες.

Τέλος εξέφρασε τις ανησυχίες του και για τις συνεχείς μεταναστευτικές  ροές στα νησιά στου Αιγαίου και στον Έβρο καθώς πέραν των άλλων οι ανεξέλεγκτες ροές  μπορεί να συμβάλλουν επίσης στην διάδοση και του κορωνοϊού.

Ο Νότης Μαριάς  παρατήρησε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης του Ελληνικού υγειονομικού συστήματος  ταυτόχρονα με τη λήψη μέτρων προστασίας του Ελληνικού πληθυσμού και περιορισμού της εισόδου προσώπων και εμπορευμάτων από περιοχές αυξημένου κινδύνου.

«Πάνω απ΄ όλα είπε προέχει η προστασία της υγείας του Ελληνικού Λαού», κατέληξε ο Νότης Μαριάς. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here