Εύβοια: Επεισοδιακή σύλληψη 13ων κατασκηνωτών. Καταγγέλλουν την αστυνομία για βία (φωτο και βίντεο)

0

Με δελτίο τύπου η ΓΕΠΑΔ Στερεάς ανακοίνωσε σήμερα την σύλληψη την περασμένη Πέμπτη 13ων αλλοδαπών ατόμων,για παράνομη κατασκήνωση στην Εύβοια,αλλά και πρόκληση επεισοδίων.

 

Ήδη όμως από την πλευρά των Κούρδων κατασκηνωτών κυκλοφορεί καταγγελία για βιαιότητες των αστυνομικών σε βάρος τους ενώ δημοσιεύονται και φωτογραφίες με τραυματίες.

Στο δελτίο της Αστυνομίας γίνεται λόγος για την καταγγελία αυτή για την οποία γίνεται έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Δείτε το δελτίο της Αστυνομίας:
Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της Πέμπτης (22 Αυγούστου 2019) σε περιοχή
του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων (13) αλλοδαποί (11 άνδρες-2 γυναίκες), σε
βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατασκήνωση,
απείθεια, σωματικές βλάβες και παρακώληση των συγκοινωνιών.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Σχετικά με καταγγελία τους σε ιστοσελίδα, έρευνα πραγματοποιεί η Υπηρεσία
Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ διατάχθηκε η διοικητική
διερεύνηση της υπόθεσης.

Δείτε και την ανάρτηση με τις αντίστοιχες φωτογραφίες για τους ισχυρισμούς των Κούρδων:
Από τις 5.30 το απόγευμα έχουν φτάσει αστυνομικές δυνάμεις και ζητούν από τους συντρόφους να αποχωρήσουν από χώρο ελεύθερου κάμπινγκ στη Χιλιαδου, που έχουν κατασκηνωσει εδώ και δύο μέρες και να τους πάνε στο τμήμα Χαλκίδας για εξακρίβωση στοιχείων. Τη στιγμή αυτή είναι στο σημείο οι σύντροφοι, κατασκηνωτες και κοντά 60 κάτοικοι που απαιτούν από την αστυνομία να αποχωρήσει, κλείνοντας το δρόμο με ανθρώπινη αλυσίδα, πέτρες και ξύλα. Οι μπάτσοι παραμένουν στο σημείο μέχρι να έρθουν περιπολικα και πούλμαν για την προσαγωγή των συντρόφων.

Είναι η τρίτη παρενόχληση από τις τοπικές αρχές με τη δικαιολογία της εξακριβωσης στοιχείων, η οποία γίνεται εκδικητικα και στοχευμενα μόνο στους 13 συντρόφους.

Οι 13 σύντροφοι από το λαϊκό μέτωπο Τουρκίας αρνούνται την εξακρίβωση και τη μεταφορά τους στο τμήμα.


Σε νεώτερη ανάρτηση αναφέρεται:
Η ελεύθερη κατασκήνωση 13 Κούρδων πολιτικών προσφύγων στην Χιλιαδού όπως κατασκηνώνουν και πολλοί άλλοι το βράδυ της Πέμπτης μετατράπηκε σε προσαγωγή συνοδευόμενη από βία και χυδαίες βρισιές. Το πρωί της Παρασκευής περνάνε από αυτόφωρο στα δικαστήρια της Χαλκίδας. Επιτροπές αλληλεγγύης καταγγέλλουν το συχνοτατο στενό μαρκάρισμα των Κούρδων από τους μπάτσους. Ο πόλεμος ξεκίνησε και δεν λέμε να το συνειδητοποιήσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here