Επιμένει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να πάρει άδεια ο Κουφοντίνας!

Στο χέρι του Κουφοντίνα να σταματήσουν οι βανδαλισμοί

0

Τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και μια πρόσφατη δημοσίευση σύμφωνα με τις οποίες οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται άδεια επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου στο έγγραφο της αναίρεσης της απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου που είπε «όχι» στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό της εισαγγελικής αναίρεσης η κ. Ξένη Δημητρίου αναφέρεται σε γνωμοδοτήσεις από το 1993 έως το 2011 αλλά και σχετική δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, παράλληλα, επισημαίνει ότι το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα προσθέτοντας πως αφού με το βούλευμα του δέχτηκε ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας, κακώς προχώρησε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος είχε αναλάβει να μελετήσει την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις 15 Μαΐου εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Ο αντεισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στο σκεπτικό του ότι εκτός από τα νομικά θέματα το επίμαχο βούλευμα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων»δηλαδή ότι ο πολυισοβίτης είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.
Την ώρα που στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και αλλού ξεσπούν βίαια επεισόδια,εμπρησμοί και καταστροφές είναι άξιο απορίας πως ο ίδιος ο Κουφοντίνας δεν έχει την τόλμη για να μην γενικευθούν αυτά τα επεισόδια, να δηλώσει ότι για το καλό της πατρίδας και την ηρεμία του ελληνικού λαού παραιτείται του αιτήματος του για παροχή άδειας,δυστυχώς δεν το έχει κάνει και μάλλον δεν θα το κάνει,ίσως τελικά πάρει άδεια για να “επιθεωρήσει” την καμένη και βανδαλισμένη Αθήνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here