Επίθεση σε σεναριογράφο ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή κατά το συλλαλητήριο

1

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο από την επίθεση οργανωμένης φασιστικής ομάδας στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι, ο οποίος κάλυπτε χθες το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή.

«Εσύ δεν είσαι που έκανες το ντοκιμαντέρ ρε»; «Εσύ δεν είσαι που τράβαγες το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή (…) σβήστο τώρα, σβήστο» (σ.σ.αναφερόμενος σε αρχεία που είχε καταγράψει στο κινητό του). «’Ασε με λιγάκι να το κάνω αυτό…το σβήνω. Σταμάτα να με τραβάς», ακούγεται να λέει με δυσκολία ο δημοσιογράφος που δέχεται συνεχώς γροθιές και χτυπήματα.

«Σβήστο τώρα, τώρα προχώρα ρε». «Θα το κάνω τώρα». «Σβήστο προχώρα, πάρε το κινητό», ακούγεται να φωνάζει κάποιος άλλος από τους δράστες. «Αφήστε με να το κάνω.. όχι αυτό είναι το εργαλείο μου. Το σβήνω, αλλά αφήστε με να το κάνω». «Τώρα, τώρα», «Δεν μπορώ να αναπνεύσω…το σβήνω, το σβήνω.. αλλά»… «Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή; Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή;» «Αφήστε τον ρε παιδιά..» ακούγεται μια φωνή… «Βοήθεια» … «Το κινητό ρε παιδιά»… «Ρε μ… έλα εδώ. Τώρα βοήθεια;. Φέρε το κινητό, προχώρα .. το κινητό πάρτου, φέρε το κινητό… θα γ…ς».

Η ομάδα φασιστών, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι την ώρα που κάλυπτε το συλλαλητήριο για ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ και ο φωτορεπόρτερ, Κωστής Νταντάμης, δέχτηκε επίθεση λίγη ώρα αργότερα από φασιστική ομάδα, η οποία τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και του πήρε τον εξοπλισμό του.

Πηγή: Skai – Εσωτερικές ειδήσεις | Επίθεση σε σεναριογράφο ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή κατά το συλλαλητήριο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτή είναι η κατάσταση στη «Δημοκρατική Ελλάδα». Δεν ξέρω τον άνθρωπο, ούτε πώς παρουσίαζε την «Μαύρη Νύκτα», αλλά σε ένα Εθνικό Συλλαλητήριο δεν επιτρέπονται τα κομματικά… Η ΕΛΑΣ απέτυχε να τηρήσει την τάξη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδος. Αυτή η Δίκη της «Μαύρης Νύκτας» πότε θα τελειώσει? Έχει αρχίσει?
    Η διαμαρτυρία είναι δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη. Εγώ βλέποντας τον βουλευτή της Ν.Δ Βαρβιτσιώτη μέσα στο πλήθος να διέρχεται, φώναξα: τι θέλεις εδώ εσύ, αφού είστε υπέρ σύνθετης ονομασίας, η οποία περιλαμβάνει το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (όχι βωμολοχίες)? Δεν πρόλαβα τον ευρωβουλευτή Κύρτσο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here