ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: Ολετήρας ο Νόμος Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο!

2

Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για «τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» που θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά για την Γ’ Λυκείου του 2019-2020 είναι σε αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση.
Με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:

Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά.
Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών.
Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου. Είναι αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την εισαγωγή σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μεταφέρεται το βάρος της επιλογής του μαθητή και μάλιστα για συγκεκριμένο Τμήμα κάποιας σχολής, σε μικρότερη ηλικία ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες επιλογής.
Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες.
Αυξάνεται το άγχος των εξετάσεων με την οργάνωσή τους σε επίπεδο δήμων και νομών για την απόκτηση απολυτηρίου και σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δήλωση στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 του προέδρου της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας Κώστα Μαστροκώστα:

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΒΕΒΑΙΑ). ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΠΕΣ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΟΚΚΕ

  2. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΝΑ ΜΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ…..
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΞΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ…….!!!
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ……ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΦΟΙΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΑ……ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ……!!!
    ΑΥΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ……ΤΑ ΛΙΓΑ……ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…….ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ……ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΒΡΕΧΕΙ ….ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ…..!!!
    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ……ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ……..ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ….ΟΜΩΣ…….ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ….!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here