Διπλό πρόστιμο μέσω εφορίας για μη πληρωμή διοδίων

0

Δεν έγινε δεκτή η πληρωμή με τη χρεωστική του κάρτα, επειδή σε δύο σταθμούς διοδίων δεν υπήρχαν POS!

Ψυχρολουσία για οδηγό, ο οποίος καλείται να πληρώσει διπλό πρόστιμο για μη πληρωμή διοδίων, το κόστος των οποίων ο ίδιος δεν μπόρεσε να πληρώσει, επειδή σε δύο σταθμούς δεν υπήρχε POS. Την ώρα που όλες οι επιχειρήσεις έχουν υποχρεωθεί να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται τις ηλεκτρονικές πληρωμές και οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα για το χτίσιμο του αφορολόγητου, σε δύο σταθμούς διοδίων δεν υπήρχαν εγκατεστημένα τερματικά μηχανήματα, βάζοντας σε οικονομικούς μπελάδες τον οδηγό, που καλείται να πληρώσει στο πολλαπλάσιο το κόστος των διοδίων.

Οι οικονομικές περιπέτειες για τον Βολιώτη εργαζόμενο ξεκίνησαν όταν ο ίδιος θέλησε να μεταβεί πέρυσι το καλοκαίρι στη Βουλγαρία. Ήταν ένα ταξίδι αναψυχής με την οικογένειά του, που επέλεξαν να κάνουν οδικώς με το αυτοκίνητό τους. Όμως τόσο στον τελευταίο σταθμό πριν τα σύνορα με τη Βουλγαρία καθ’ οδόν προς τον προορισμό τους, όσο και στην επιστροφή στα πρώτα διόδια μετά τη Θεσσαλονίκη προς Βόλο, δεν μπόρεσε να πληρώσει το κόστος των διοδίων. Στους δύο σταθμούς δεν είχαν εγκατεστημένα μηχανήματα POS και ο ίδιος εκτός από το «πλαστικό», δεν είχε άλλα χρήματα σε ρευστό.

«Συνηθίζω να πληρώνω μόνο με κάρτα. Δεν θέλω να έχω χρήματα πάνω μου. Μου είπαν να συμπληρώσω ένα έντυπο αδυναμίας πληρωμής κι εγώ διαμαρτυρήθηκα. Δεν είχα εγώ αδυναμία πληρωμής. Εκείνοι είχαν αδυναμία είσπραξης. Το υπέγραψα με την επιφύλαξη επί παντός νομίμου δικαιώματός μου για να μπορέσω να περάσω από τον σταθμό», περιγράφει τα γεγονότα.

Δέκα μήνες μετά το ταξίδι αναψυχής τού ήρθε η… λυπητερή μέσω εφορίας. «Μου επιβλήθηκε διπλό πρόστιμο 48 ευρώ το κάθε ένα για μη πληρωμή των διοδίων. Και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να επιβάλλουν σε όλους τους επαγγελματίες την εγκατάσταση POS και σε διόδια να μην υπάρχουν τερματικά μηχανήματα και να φαίνομαι εγώ ο παράνομος και να τιμωρούμαι κιόλας;», ξεσπά αγανακτισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here