Δεν άντεξε την μεταμόσχευση ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιος!

0

Ηταν ιδιαίτερα βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Λάρισας κυρού Ιγνατίου και δεν άντεξε παρά το ότι την μεταμόσχευση ήπατος είχε αναλάβει ο “μάγος” των μεταμοσχεύσεων καθηγητής Ανδρέας Τζάκης.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας κι ενώ η διαδικασία μεταμοσχεύσεως ήταν σε πλήρη εξέλιξη στο Νοσοκομείο του Μαιάμι των ΗΠΑ, ο εξασθενημένος οργανισμός του Μητροπολίτη Λάρισας δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την λεπτή χειρουργική επέμβαση προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι. Παρά τις προσπάθειες ολόκληρου του ιατρικού τημ της ομάδα Τζάκη ο κυρός Ιγνάτιος “εκοιμήθη”.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιγνάτιος, (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) , γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 11 Ιανουαρίου 1946.

Σπούδασε στην Νομική Σχολή και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκάρη Μοναχός στις 17 Ιανουαρίου 1976, Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1976 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1976. Το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου έλαβε στις 30 Νοεμβρίου 1978. Από το 1976 έως το 1994 υπηρέτησε ευδόκιμος την γενέτειρά του, προσφέροντας στη νεολαία του νησιού, εκδίδοντας δε και το νεανικό περιοδικό Το Τάλαντο.

Από το έτος 1984 υπηρέτησε ως Α΄Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξελέγη στις 25 Μαΐου 1994 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 28 Μαΐου του ιδίου έτους από τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Η ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στις 28 Ιουλίου 1994.

Συγκλονίζει με την ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο πατέρας Ιγνάτιος Μουρτζανός. Ο ιερέας υπήρξε ένας από τους στενούς συνεργάτες του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, τον συνόδευσε στις ΗΠΑ για την μεταμόσχευση ήπατος και ήταν κοντά του τις τελευταίες στιγμές του Μητροπολίτη.

Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«Έφυγε ο Πατέρας μου… ορφάνεψα και πάλι… τουλάχιστον πλέον είναι στην αγκαλιά του Θεού… μακρυά απ’ όλες τις θλίψεις, τους πόνους, τις πικρίες, τα μαρτύρια… είναι πλέον ανάμεσα στους Αγίους… και ξέρω ότι και από εκεί θα μας προστατεύει ως γνήσιος Πατέρας… η ιστορία θα καταγράψει το μεγαλείο του… τους συγχώρεσε όλους… εξομολογήθηκε… κοινώνησε… έφυγε έτοιμος… κρατάω σαν παρακαταθήκη τα τελευταία του λόγια μέσα στο χειρουργείο και ως ανεκτίμητο δώρο εκτός από τον Σταυρό του και την ευχή που μου έδωσε προτού του φορέσω το σκουφάκι στο κεφαλάκι του… μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να είσθε αναπαυμένος Γέροντα μου, Πατέρα μου, Δεσπότη μου και «Φίλε μου…»!!! Έπρεπε με το τρεμάμενο χέρι μου να γράψω την συγγένεια στο χαρτί για να μπορέσουν να μας τον δώσουν… και αυτή ήταν η πλέον αποδεκτή από το νοσηλευτικό προσωπικό! Ευγνώμων από την πρώτη έως και την τελευταία μέρα της διακονίας μου κοντά σας…ο Ιγνάτιος σας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here