Δεκάδες Ρομά σήμερα στο Καρπενήσι!

Στη δίκη για τον θάνατο της 13χρονης Γιαννούλας από την Άμφισσα

0

Μαζική αναμένεται η μετάβαση ρομά σήμερα στο Καρπενήσι με αφορμή την έναρξη της δίκης του 36χρονου κρεοπώλη από την Άμφισσα που κατηγορείται για την δολοφονία 13χρονου κοριτσιού Ρομά στις 10 Ιουνίου του 2018.
Ειδικότερα σήμερα είναι καθορισμένη η δίκη του 36χρονου σήμερα επαγγελματία της Αμφισσας ο οποίος την ημέρα της δολοφονίας της 13 χρονης Γιαννούλας πέρασε με το αγροτικό του αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα από δρόμο δίπλα στον καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα.
Ομόφυλοι του θύματος τον σταμάτησαν να του κάνουν παρατήρηση ότι με την ταχύτητα που έτρεχε υπήρχε κίνδυνος να παρασύρει καποιο ρομά και ειδικά παιδιά που έπαιζαν στον δρόμο.
Ακολούθησε διαπληκτισμός και κάποιοι ρομά επιτέθηκαν και χτύπησαν τον μετέπειτα δράστη.
Εκείνος στην συνέχεια πήρε το αυτοκινητό του και σταμάτησε λίγες δεκάδες μέτρα έξω από τον καταυλισμό και με την καραμπίνα που είχε μαζί του άρχισε να πυροβολεί κατά των ρομά.
Μία σφαίρα δυστυχώς έπληξε στο κεφάλι ένα 13χρονο κορίτσι που έπαιζε στον δρόμο.
Το τραύμα ήταν δυστυχώς θανάσιμο και μέχρι η 13χρονη να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Άμφισσας εξέπνευσε.
Ο δράστης εξαφανίστηκε προς το βουνό όπου διατηρούσε ποιμνιοστάσιο ενώ οι ρομά πραγματοποίησαν κινητοποίηση μέσα στη πόλη της Άμφισσας προκαλώντας φθορές στο κατάστημα του.
Μετά από μία ημέρα εμφανίστηκε ο συνήγορος του ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος και δήλωσε στην Αστυνομία την πρόθεση του εντολέα του να παραδοθεί αλλά ζητούσε προστασία από τους ξεσηκωμένους ρομά.
Αυτό έγινε την επόμενη ημέρα και με ομοφωνία εισαγγελέα και ανακριτή Άμφισσας κρίθηκε προφυλακιστέος.
Σήμερα στις 10 το πρωί αναμένεται η έναρξη της δίκης εκτός αν για δικονομικούς λόγους προκύψει θέμα αναβολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here