ΔΕΗ για ΛΑΡΚΟ: Όχι στην διακοπή ηλεκτροδότησης ναι στην αποκρατικοποίηση

0

Μέτοχος της ΛΑΡΚΟ η ΔΕΗ με ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ τους λόγω απλήρωτων λογαριασμών της βιομηχανίας,με την κατάθεση της τροπολογίας για αποκρατικοποίηση,λέει ναι στην διαδικασία που ακολουθείται στη Βουλή και διαβεβαιώνει πως δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση του τελεσίγραφου για διακοπή της ηλεκτροδότησης στην βιομηχανία  για να μην προκληθεί ζημιά στον εξοπλισμό της.

Η ανακοίνωση του Δ/Σ της ΔΕΗ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ συνεδρίασε  για το θέμα της ΛΑΡΚΟ.

Λαμβάνοντας υπόψη:

1. Την ενημέρωση της ΛΑΡΚΟ προς το υπουργείο Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία η προαναγγελθείσα διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ θα προκαλούσε σοβαρές βλάβες στον τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρείας,

2. Την επιστολή του Υπουργού Ενέργειας προς τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ με την οποία ζητεί να μην προβεί σε ενέργειες τεχνολογικού παροπλισμού, ώστε να προστατεύσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας,

3. Την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Ενέργειας, με την οποία τίθεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η ΛΑΡΚΟ

και αναγνωρίζοντας ότι συντρέχουν λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αφού με την ειδική εκκαθάριση επιχειρείται η προστασία περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισε να μην παρεμποδίσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. Την πλήρη και έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας εφεξής,
2. Την υπογραφή Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας με τον ειδικό διαχειριστή αμέσως μετά τον ορισμό του.
Στην περίπτωση δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων, η ΔΕΗ θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ήτοι αποστολή εξώδικης επιστολής με προθεσμία 30 ημερών και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περίπτωση μη ανταπόκρισης, με άρση της εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ Α.Ε.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διεκδίκηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here