Γυναίκα στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας!

0

Ισότητα και αξιοκρατία και στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ανέλιξη στην διοικητική δομή του Σώματος και γυναικών.
Ενα επάγγελμα ή καλύτερα λειτούργημα που μέχρι πριν μερικά χρόνια εθεωρείτο αποκλειστικό…προνόμιο των ανδρών, τώρα όχι μόνον υπηρετούν στο Σώμα αρκετές γυναίκες, αλλά εξελίσσονται βαθμολογικά και δεν είναι πολύ μακριά χρονικά η στιγμή που θα αναλάβει ίσως και το τιμόνι της αρχηγίας του Π.Σ. μια γυναίκα!

Σταυρούλα Μπονέ υποδιοικήτρια Π.Υ.Λαμίας.

Αν κρίνουμε από την υποδιοικήτρια της Π.Υ.Λαμίας Σταυρούλα Μπονέ οι γυναίκες πυροσβέστες όχι μόνο ανταποκρίνονται επάξια στα καθήκοντα τους και κοσμούν το Σώμα, αλλά το τιμούν με την προσφορά τους και με το παραπάνω.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 τόνισε ότι αρχικά ακολούθησε την πεπατημένη άλλων συνομηλίκων της γυναικών και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, είχε εισέλθει σε τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανώτατη σχολή όμως το ενδιαφέρον της ήταν αλλού, τα αποκαλούμενα και σώματα Ασφαλείας.
Έτσι στράφηκε προς το Πυροσβεστικό Σώμα εισήλθε κανονικά και τώρα εξελίσσεται ιεραρχικά απολαμβάνοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των συναδέλφων της ανδρών και γυναικών.
“Αυτό που κάνουμε δεν είναι επάγγελμα ,είναι λειτούργημα και προσφορά στην κοινωνία, βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη σε κάθε δύσκολη στιγμή και πολλές φορές αντικρίζουμε εικόνες φοβερά σκληρές όπως όταν καλούμαστε να απεγκλωβίσουμε ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα τροχαίων ατυχημάτων ή εκείνους που βρέθηκαν μέσα σε πύρινα μέτωπα και δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ίσως δε αυτό μας κάνει να συναισθανόμαστε περισσότερο τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία της δύσκολης στιγμής που ενίοτε δυστυχώς ταυτίζεται ακόμη και με τον θάνατο!”.
Ακούστε την κα Μπονέ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here