Γιώργος Σούρλας: Ήθελαν να σκοτώσουν τον ομογενή!

0

Συγκίνηση και προβληματισμό έχει προκαλέσει και στην τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας ο θάνατος του 34χρονου ομογενούς Κώστα Κατσίφα χθες το μεσημέρι στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, από τα πυρά αλβανών αστυνομικών!

Στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Bουλής και πρωτοπόρος στην προσπάθεια ενταφιασμού των Ελλήνων πεσόντων κατά τον πόλεμο του 1940 Ελλήνων στρατιωτών, Γιώργος Σούρλας ο οποίος ήταν χθες στο χωριό Βουλιαράτες.

Βρισκόμουν στο χωριό Βουλιαράτες στην επίσημη εκδήλωση Ελλάδας και Αλβανίας για την αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στην επίθεση των Ιταλών κατά την έναρξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Αντιλήφθηκα με έκπληξη την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πλαισιωμένων μάλιστα και από ελικόπτερα της αλβανικής αστυνομίας αλλά δεν σκεφτήκαμε ότι θα μετείχαν τελικά στην καταδίωξη και τον θάνατο του 34χρονου Κώστα Κατσίφα τον οποίο γνώριζα και προσωπικά.

Επρόκειτο για έναν άνθρωπο με αυξημένες ευαισθησίες γύρω από τα εθνικά θέματα και κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες γέμισε το χωριό με ελληνικές σημαίες και συνθήματα για το έπος του 40.

Αντί να τον σκοτώσουν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν ότι προβλέπει η διεθνής πρακτική σε ανάλογα περιστατικά,δηλαδή η χρησιμοποίηση ειδικού μεσολαβητή προκειμένου να πεισθεί ο Κατσίφας να παραδοθεί στην αλβανική αστυνομία αν είχε διαπράξει κάτι το αξιόποινο.
Προσωπικά θα μπορούσα αν μου ζητούσαν να αναλάβω και εγώ αυτήν την προσπάθεια ή κάποιοι στενοί συγγενείς του που ήταν παρόντες στην εκδήλωση!

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη γιατί η περιοχή είχε αποκλεισθεί και το μόνο που ακούσαμε ήταν οι πυροβολισμοί είτε από την μεριά του θύματος είτε από την πλευρά των αστυνομικών.

Μάθαμε ότι σκοτώθηκε από δυο σφαίρες που τον έπληξαν στο κεφάλι και τον θώρακα,αν δεν επιθυμούσαν τον θάνατο του θα μπορούσαν να τον χτυπήσουν στα πόδια για να τον αναγκάσουν να ακινητοποιηθεί”.

Εκτιμώ τόνισε ότι τον χτύπησαν για να τον σκοτώσουν.

Όμως πρόσθεσε, μου κάνει εντύπωση και η ωμή δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα που στην ουσία λέει ότι αν κάποιος ξεφεύγει από τα όρια της λογικής πρέπει οπωσδήποτε να σκοτώνεται, εγώ γνωρίζω ότι ακόμη και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, δεν εκτελούνται αλλά τους φροντίζουμε να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Το θέμα αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι και οφείλει η Ελληνική πλευρά να το αναδείξει στην ευρωπαϊκή Ένωση και την διεθνή κοινότητα” είπε ο κ.Σούρλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here