Γιατί μας θεωρούν χρήσιμους ηλίθιους και εξαγοράσιμους;

0

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (ευρωεκλογές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,ίσως και βουλευτικές) και όλοι γινόμαστε θεατές προεκλογικών σώου από υποψήφιους ή υποστηρικτές υποψηφίων σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης της δημόσιας εξουσίας.
Ξαφνικά μετά από 4 ή 5 χρόνια θυμήθηκαν ότι υπάρχουμε κι εμείς,το πόπολο, ο λαός, οι πολίτες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάναμε μαύρα μάτια να τους δούμε.
Ζητούσαμε ακρόαση για να τους διατυπώσουμε τα αιτήματα μας και μας απέφευγαν σαν το διάολο το λιβάνι. Είναι απασχολημένοι , είναι σε ραντεβού, μας παρέπεμπαν σε ανευθυνοϋπεύθυνους συνεργάτες τους και μετά …άντε γεια κατά το γνωστό  σλόγκαν αθλητικής εκπομπής!
Να τους τώρα, μας χαιρετάμε από μακριά,μας προσκαλούν στα γραφεία τους,εξαγγέλουν τον ουρανό με τα άστρα και τους βλέπουμε να παίρνουν ευχάριστες πόζες μπροστά στους φωτογραφικούς και τηλεοπτικούς φακούς, να ανεβάζουν και να κατεβάζουν μοχλούς,να εγκαινιάζουν έργα που μας είχαν τάξει πριν 4 ή 5 χρόνια και δεσμεύονται ότι μόλις εκλεγούν ή επανεκλεγούν η ζωή μας θα γίνει παραδεισένια!
Κι έτσι αυτοί – ές θα μακροημερεύσουν την παραμονή τους στην εξουσία κι εμάς θα μας ξεχάσουν την επομένη των εκλογών.
Δεν είναι ντροπή να μας κοροϊδεύουν έτσι ασύστολα θεωρώντας μας χρήσιμους ηλίθιους μιας χρήσης και να συνεχίζουν την ίδια απαξιωτική τους τακτική μόλις πετύχουν το σκοπό τους;
Σε λίγη ώρα ξεχνάμε πόσο ιταμά μας πέταγαν έξω από τα γραφεία τους, σχεδόν βρίζοντας μας ή μας μούτζωναν μόλις αποχωρούσαμε από μπροστά τους και είμαστε έτοιμοι να τους ξαναεμπιστευθούμε ,να τους ξαναψηφίσουμε;
Και την επομένη θα αρχίσουμε πάλι το γνωστό τροπάριο “δεν μου κόβονταν το χέρι…” γιαυτό στην Ελλάδα έχουμε εκατομμύρια “αναπήρους” που κυκλοφορούν με ένα χέρι!
Τέτοια αφέλεια δεν απαντάμε σε άλλες χώρες είναι εθνικό μας προνόμιο.
Τι σημαίνει να είσαι (ή να γίνεσαι) χρήσιμος ηλίθιος;
Μια ματιά στον καθρέπτη θα μας δώσει την απάντηση!
Αφορμή γιαυτή την ανάρτηση αποτέλεσε ρεπορτάζ ευβοΐκής εφημερίδας από τα εγκαίνια ενός αγωγού που κάνει προεκλογικά ο περιχαρής δήμαρχος της πόλης και οι δημότες επευφημούν!     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here