Γαβρόγλου ο νεκροθάφτης της περιφερειακής ενότητας στην Στερεά!

0

Δριμεία κριτική εξαπέλυσαν ο δήμαρχος Λαμιέων και δημοτικοί σύμβουλοι στην χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΔΣ Λαμίας κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Αφορμή η χτεσινή επιλεκτική επίσκεψή του στην Χαλκίδα (Ψαχνά) για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης στην Στερεά Ελλάδα.
Ο κ.Σταυρογιάννης χαρακτήρισε ανεκδιήγητο τον κ. Γαβρόγλου ο οποίος αρνήθηκε ακόμη και να συζητήσει την πρόταση της περιφερειακής ένωσης δήμων Στερεάς για την ίδρυση πανεπιστημίου με τον τιμητικό τίτλο Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς.
Η απαξιωτική αυτή στάση ενός κορυφαίου πολιτικού παράγοντα και μάλιστα ακαδημαϊκού και του ιδίου, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα της επίσκεψής του χθες στα Ψαχνά Ευβοίας έδρα του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας και για αυτό η Περιφερειακή Ένωση δήμων Στερεάς θα ζητήσει συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Ο κύριος Σταυρογιάννης δήλωσε ότι ο ίδιος δεν βρέθηκε χθες στα Ψαχνά Ευβοίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι σε έναν Υπουργό όποιος αντιμετωπίζει μία περιφέρεια με διχαστική αντίληψη και ταυτόχρονα κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές της Φθιώτιδας αλλά και των υπόλοιπων νομών της Στερεάς, να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτές τις επιλογές του υπουργού της παιδείας.
Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν και από τους επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας αλλά και μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους.
Υπενθυμίζεται ότι παρά την στενή στάση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα και την πολιτική συμπεριφορά του κ. Γαβρόγλου και οι εκπρόσωποι της περιφερειακής ένωσης δήμων Στερεάς, αλλά και άλλοι αυτοδιοικητικοί τοποθετήθηκαν ανάλογα απέναντι στις ειλημμένες αποφάσεις του υπουργείου.
” ο κ. Γαβρόγλου επιπλέον δείχνει ότι είναι αναξιόπιστος αφού ο ίδιος πριν από λίγους μήνες στο γραφείο του και Παρουσία εκπροσώπων της Στερεάς Ελλάδας δήλωνε ότι δεν θα προχωρήσει στη λήψη καμιάς απόφασης πριν ακούσει και μελετήσει τις προτάσεις των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας”.
Όπως φάνηκε όμως δυστυχώς χθες και από την τοποθέτηση του αντιπρύτανη του Καποδιστριακού πανεπιστημίου, το Υπουργείο έχει δρομολογημένες επιλογές και φαίνεται ως πιθανότερο πλέον η μελέτη της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Γιάννη Πανούση να πηγαίνει κατευθείαν στο συρτάρι των αζήτητων του κυρίου Γαβρόγλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here