Βιαστικά τον Οκτώβριο πάλι Έκθεση Λαμίας!

Σε κλίμα... προεκλογικό!

1

Με άδεια χέρια ουσιαστικά ήρθε στην Λαμία σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας προκειμένου να πείσει τον Περιφερειάρχη,τον Δήμαρχο και το ΕΒΕ να αναλάβουν και κυρίως να χρηματοδοτήσουν την επαναλειτουργία της ΠΕΛ προφανώς και εν όψει των εκλογών (αυτοδιοικητικών-ευρωεκλογών-ίσως και βουλευτικών) του προσεχούς Μαΐου!
Η Έκθεση Λαμίας αφού αφέθηκε στην τύχη της τα τελευταία 10-15 χρόνια, εγκαταλείφθηκε εντελώς από το 2016 και μετά!
Οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και πολύ περισσότερο οι λαμιώτες είναι άρρηκτα δεμένοι με την ΠΕΛ και ασφαλώς το πολιτικό κόστος από την μη λειτουργία της το 2017 είναι υψηλό.
Ο κ. Πιτσιόρλας αναμφισβήτητα πιο ευέλικτος και ελαστικός από τον προκάτοχό του κ.Παπαδημητρίου, αντιλήφθηκε ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει η Έκθεση και για να υπερκεράσει τον σκόπελο των οικονομικών βαρών της από προηγούμενες διοργανώσεις,αλλά και την αποκατάσταση των υπαίθριων και στεγασμένων υποδομών της, πρότεινε να συσταθεί μία ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα αναλάβει την αξιοποίηση, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση του χώρου της Έκθεσης για περίοδο περίπου 30 χρόνων υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Βασική προϋπόθεση πάντως είπε ο κύριος Πιτσιόρλας είναι να διοργανωθεί οπωσδήποτε μέσα στο Σεπτέμβριο ή το πολύ αρχές Οκτωβρίου εκθεσιακή περίοδος, πρόταση την οποία αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη επιφύλαξη οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Συμπερασματικά η πρόταση του κυρίου Πιτσιόρλα αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο σκεπτικισμό, “δεν θέλουμε μια γιορτή για φωτογραφίες και τηλεοπτικές φανφάρες” είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.
Μια άλλη παράμετρος που πιθανόν να προκαλέσει… αναταράξεις στο εταιρικό σχήμα είναι ποιος φορέας θα επιβαρυνθεί με το μέγιστο των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΕΛ οπότε θα έχει και τον κυρίαρχο λόγο στην διοικητική πυραμίδα.
Αντίθετα ικανοποιημένοι δήλωσαν από την σημερινή εξέλιξη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης.
Δηλώσεις
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
A.MPAKOGIANNHS DHLVSEIS.mp3

ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ
A.PITSIOLAS DILWSWIS.mp3

ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
A.STAVROGIANNIS DILWSWIS.mp3

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
A.KARANASTASIS DILWSWIS.mp3

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
A.STAIKOURAS DILWSWIS.mp3

ΚΥΡΙΤΣΗΣ
A.KYRITSIS DILWSWIS.mp3

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] οι συμπολίτες μας σας αποκαλούν “Ψευτοστέργιο” τι μας λέγατε στις 12 Ιουλίου του 2018; Πού είναι η τροπολογία για την επαναλειτουργία της […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here